Kultúra

Költészet napja az Emlékpontban

Költészet napja az Emlékpontban

2012. április 11., szerda
Költészet napja az Emlékpontban

A Költészet Napján a legismertebb magyar verssel, Kölcsey Ferenc Hymnus-ával tiszteleg az Emlékpont a magyar líra előtt. Nemzeti imádságunk újbóli és érdekes adalékokkal szolgáló felfedezésében Hornok András, az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium szakvezető tanára segíti az irodalomkedvelőket április 12-én, csütörtökön délután négy órától a vásárhelyi közgyűjteményben.

A Hymnus a legismertebb magyar vers. Értelmezésében azonban ez a tény inkább problémaként, mintsem előnyként jelentkezik. A kánonban elfoglalt kiemelt helye ugyanis némiképp leegyszerűsítheti az elemzést. A Hymnus valójában része egy sajátos küzdelemnek, amelyet a szerzője a kortársak szemében fenyegető "herderi jóslattal" folytatott a magyar (irodalmi) hagyomány megőrzéséért vagy megteremtéséért. Ebből a szempontból és kellő értelmezői bátorsággal olvasva a költeményt, érdekes felfedezéseket tehetünk - nemcsak a műről, de

Kölcsey

más írásait tekintve is. Ebben lesz segítségünkre

Hornok András

az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium szakvezető tanára A meghívóért kattintson

az alábbi linkre!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.