Sport

Kézilabda: Prónay Gyula vezeti tovább az SZKKSE-t + VIDEÓ

Kézilabda: Prónay Gyula vezeti tovább az SZKKSE-t + VIDEÓ

2012. április 3., kedd
Kézilabda: Prónay Gyula vezeti tovább az SZKKSE-t + VIDEÓ

Farkas József szolnoki munkahelyi elfoglaltságai miatt felállt a Szeged-Dorozsma-Tisza Volán NB I-es női kézilabdacsapatának kispadjáról - a klubvezetés és a tréner közös megegyezéssel döntött így a múlt héten. Utóda a korábban ugyancsak edzősködő Prónay Gyula lett.

Farkas József

nyár elején vette át az SZKKSE NB I/B-s női kézilabda-csapatának irányítását. A vezetőség komoly elvárásokat támasztott az új edző és az alakulat elé, nem titkoltan dobogós célokról és pár éven belüli élvonalbeli tagságról van szó. Az eredmények azonban azt mutatták az ősz folyamán, hogy bár nem lehetetlen a kitűzött cél elérése, de nem is egyszerű. A tabellán jelenleg 8. helyen álló egységnek megvan az esélye a tabellán való feljebb kerülésre – ám ha ez be is következik, már biztosan nem Farkas „Cinga” irányítása alatt, ugyanis az edző szolnoki munkahelyi elfoglaltságai miatt a klubvezetéssel közös megegyezésben úgy döntött, feláll a kispadról. A vezetőség

Prónay Gyula

elnökségi tagot kérte fel a vezetőedzői posztra, aki korábban már dirigálta a csapatot. „Korábban magam is munkahelyi elfoglaltságok miatt kellett átadjam a csapatot” – közölte az újonnan kinevezett edző a Telin Televízió hétfő esti Sportkoktéljában. „Pár hét alatt nem lehet megváltani a világot. Azt a munkát fogom folytatni, amit elődöm elkezdett a csapattal. Nyilvánvalóan minden edző próbálja kicsit a maga képére formálni a csapatát, én is ennek megfelelően fogok alakítani rajta, de az ő munkáját fogom tovább vinni” – vallotta a reá váró feladatokról Prónay Gyula, aki szombaton már a kispadról figyelhette csapat produkcióját Örkényben. „Első tavaszi idegenbeli pontunkat szereztük meg ezen a mérkőzésen, benne volt a győzelem, benne volt a vereség is, úgy érzem igazságos döntetlen született, ami nem rossz eredmény, tekintve, hogy egy előttünk álló csapat otthonában értük el” – értékelte a találkozót. Mint még elmondta, a gárda vezetését a szezon végéig vállalta, addig is folyamatosan keresi a klub azt az edzőt, aki a következő bajnoki idényben viheti a csapatot, ám valamennyi eddig szóba jött jelölt foglalt, s jelenlegi csapatuktól elhozni bármelyiküket is unfair lenne. Az SZKKSE kézislányai számára még négy mérkőzés van hátra a bajnokságból, melyből hármat hazai pályán vívnak Velky Viktóriáék. Az ünnepek miatt most bajnoki szünet következik, azután a dorozsmai lányok április 14-én, szombaton 16 órától fogadják a Kecskemét együttesét.

Tekintse meg a Telin TV Prónay Gyulával készített interjúját (Sportkoktél, 2012. április 2.)!

http://www.youtube.com/watch?v=ZSXaEl7iYBU&list=UUZbymfkMQWfoGHPLq56ttLw&index=1&feature=plcp

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.