Közélet

A kritikus tömeg – kerékpáros körút a belvárosban

A kritikus tömeg – kerékpáros körút a belvárosban

2012. április 20., péntek
A kritikus tömeg – kerékpáros körút a belvárosban

Vasárnap ismét közös rendezvényre várják a bringásokat: a föld napi Critical Mass a Dóm térről indulva kerüli meg Szegedet, hogy felhívja a figyelmet a város kerékpáros útvonalainak állapotára.

Az útvonal hossza 14 km, a Critical Masst demonstrációként jelentették be a rendőrségen. A szervezők célja a szegedi körutak kerékpározhatóságának megteremtésére való figyelemfelhívás - kiemelve a Tisza Lajos krt. busz-kerékpár sávjának akadozó megvalósulását és a nagykörút egyes szakaszainak M43-as átadása óta történt kitiltását.

Az útvonal ezúttal az alábbi lesz:

15.00: Dóm tér (indulás) > Aradi vértanúk tere > Boldogasszony sgt. > Szent Ferenc utca > Szentháromság utca > Bécsi körút > Petőfi Sándor sgt > Tisza Lajos krt > Kossuth Lajos sgt > Damjanich utca > Körtöltés utca > Makkoserdő sor > Csongrádi sgt > Brüsszeli krt > Római krt > Bertalan híd (emelés) > Népkert sor > Belvárosi híd (emelés) > Híd utca > Széchenyi-tér (körözés, emelés nélkül) > Dózsa György u. > Tisza Lajos krt. > Huszár Mátyás rakpart > Tisza Lajos krt > Aradi vértanúk tere > Dóm tér (emelés, vége) kb. 17:00 A tömeg haladását a rendőrség segíti, a mellékelt csatolmányokban látható, hogy az útvonal egyes szakaszai előreláthatóan mikor lesznek átmenetileg lezárva. A Critical Mass eddig is kizárólag önkéntes munkán alapult, így rendezők jelentkezését az cm_szeged@mpp.hu e-mail címen várják (fontos további információkat az

alábbi link

tartalmaz). Újabb rendezőkre már csak azért is szükség lenne, mert bár a tömeg CM-ről CM-re örvendetesen nő, a rendezők nagy része mára családos emberré érett, a szervezők így fontosnak tartják, hogy az ifjonti generációnak átadják a tudást. További részleteket

az alábbi linkre kattintva

tudhat meg!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.