Közélet

Jobbik: támogassuk a magyar ipart és a keleti nyitást!

Jobbik: támogassuk a magyar ipart és a keleti nyitást!

2012. április 11., szerda
Jobbik: támogassuk a magyar ipart és a keleti nyitást!

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy a közbeszerzéseknél részesítse előnyben a magyar ipari termékeket és kezdeményezzen az eddigieknél jóval szorosabb ipari együttműködést keleti országokkal - jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján Volner János.

Az ellenzéki frakcióvezető-helyettes elmondta: szorgalmazzák, hogy Magyarország a nyugat-európai országok gyakorlatának megfelelően részesítse előnyben a saját ipari termékeit a közbeszerzéseknél, hiszen így a magyar ipari termelésből származó adóbefizetések segíthetnének a költségvetésen is. A Jobbik azt is javasolja a kormánynak, hogy "egyensúlyozza ki" Magyarország külgazdasági kapcsolatait, "szüntesse meg hazánk egyoldalú nyugati függését" és kezdeményezzen az eddigieknél szorosabb ipari együttműködést más kelet-európai országokkal, egyebek között Oroszországgal, Törökországgal, Iránnal és Kínával.

Volner János

szerint ezek az országok ugyanis nem csak piacot jelenthetnének a magyar ipar számára, hanem technológiai partnerséget is. A jobbikos politikus szerint ezekre a változtatásokra azért van szükség, mert amíg Magyarországon néhány évvel ezelőtt még "jól képzett mérnökök és szakmunkások önálló, magyar fejlesztésű termékeken dolgoztak", addigra már az "olcsó, bérmunkás állam lettünk".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.