Sport

Jégkorong: jó játékkal győzelem Japán ellen

Jégkorong: jó játékkal győzelem Japán ellen

2012. április 15., vasárnap
Jégkorong: jó játékkal győzelem Japán ellen

Remek rajtot vett a magyar jégkorong-válogatott a ljubljanai divízió I-es világbajnokságon: Kevin Primeau szövetségi kapitány együttese 5-1-re nyert a japán csapat ellen a vasárnapi nyitómérkőzésen.

Közel ezer magyar szurkoló jött el a szlovén fővárosba, míg a japánokat – akik tavaly nem indultak a vb-n az országukat ért természeti csapás miatt - szinte senki nem kísérte el. A kezdeti puhatolózás után két olyan gólt szerzett a magyar csapat, amely a kapu előtt megnyilvánuló testi fölénynek volt köszönhető. Előbb

Magosi

, majd késleltetett kiállítás alatt

Horváth

közelről nyomta a korongot a kapuba. Az ázsiai együttes lassan magához tért, és az első divízió I-es vb-meccsén szereplő

Bálizsnak

több védenivalója akadt. A második harmadban két érvénytelenített japán és két érvényes, emberelőnyös magyar gól született. A finn játékvezető előbb a kapus akadályozásért, majd magasra (a váll fölé) tartott bot miatt nem adta meg az ázsiaiak góljait. A 34. percben

Sofron

vágta nagy erővel a kapuba

Ladányi

passzát, majd Kavasima végleges kiállítást kapott, mert

Sille

fejét támadta. A létszámfölény alatt, 47 másodperccel a szünet előtt pedig

Kovács

a kapuvas segítségével alakította 4-0-ra az állást. A záró játékrészben sikerült kivédekezni egy kettős emberhátrányt. A hajrában a nemrégiben honosított

Mihály

szép összjáték után belőtte első magyar válogatottbeli találatát,

Janadori

pedig 2 perc 11 másodperccel a vége előtt rontotta el Bálizs hibátlan divízió I-es debütálását. Hétfőn, 13 órától Ukrajna lesz az ellenfél.

Divízió I-es férfi jégkorong-világbajnokság, 1. forduló:

Japán - Magyarország 1-5 (0-2, 0-2, 1-1)

Gólszerzők:

Magosi (Sikorcin, 5:39: 0–1), Horváth A. (Bartalis, 12:02: 0–2), Sofron (Ladányi, 33:18: 0–3 - emberelőnyből), Kovács Cs. (Pozsgai, 39:13: 0–4: emberelőnyben), Mihály Á. (Vas J., 55:13: 0–5), Janadori (Jamasita, 57:49: 1–5).

Kiállítás:

13 perc + 20 perc fegyelmi büntetés (Kavasima), ill. 12 perc. Kevin Primeau:

"Nagyon jó dolgokat láttam a csapattól. Támadásban, védekezésben, emberelőnyben, emberhátrányban és kapusteljesítményben. Fegyelmezettek voltunk, ám szerintem tudunk még ennél is jobban játszani. A vb elég rövid, minden csere, jégre lépés számít. Hétfőn egy másik csapat, egy másik stílus vár ránk."

Mark Mahon, a japánok szövetségi kapitánya:

"Csalódott vagyok. Idegesen kezdtünk, elhúztak a magyarok két góllal, majd egy vitatott eset után nem 2-1, hanem 3-0 lett az állás. De, ilyen a hoki. Fiatal a csapatunk, nyolc vb-újoncunk van a keretben, és régen játszottunk már tétmérkőzést. A folytatásban jobb védekezés és jobb kapusteljesítmény kell."

Bálizs Bence, aki 33 lövést védett első vb-mérkőzésén:

"Nem izgultam, hanem megpróbáltam minél jobban összpontosítani. Már a felkészülés során éreztem, hogy erős csapatunk van. Mondhatom, szinte elvártam ezt a győzelmet a japánok ellen."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.