Sport

Jégkorong: az ukránokat is legyűrte a Primeau-csapat + VIDEÓ

Jégkorong: az ukránokat is legyűrte a Primeau-csapat + VIDEÓ

2012. április 16., hétfő
Jégkorong: az ukránokat is legyűrte a Primeau-csapat + VIDEÓ

A magyar jégkorong-válogatott hatalmas csatában, 3-1-re nyert az ukrán csapat ellen a ljubljanai divízió I-es jégkorong-világbajnokság hétfői második fordulójában.

A magyarok vasárnap 5-1-re győzték le a japánokat, az ukránok pedig úgy kaptak ki 5-4-re az osztrákoktól, hogy már négygólos hátrányban is voltak. Az ukránok megpróbáltak keményen játszani, ám az első helyzet

Mihály

előtt adódott. A rivális emberelőnye alatt

Bálizs

védett szépen, aztán

Hári

és

Vas János

okozott veszélyt az ukrán kapu előtt. Egy kimaradt magyar létszámfölényt követően

Galanisz

remek kiugrás után saját kipattanóját vágta be. Másfél perccel később pedig

Bartalis

lövése jött ki

Balabanról

,

Sikorcin

pedig közelről nem hibázott. A szünetig hátralévő időben főleg az ukránok veszélyeztettek, ám Bálizs biztosan állta a rohamokat. A második harmadot Sikorcin kapuvasat érő lövése vezette be, majd

Vas Márton

is ziccerbe került. Lassan magukhoz tértek az ukránok, sok időt töltöttek a támadóharmadban, a vb-újonc Bálizs többször biztosan védett, egyszer óriási bravúrral. A harmadik játékrész elején emberelőnyben szépítettek az ukránok, s ugyan röviddel később kettős létszámfölénybe került a Primeau-együttes, nem sikerült újabb gólt szereznie, így a harmad második fele óriási izgalmakat hozott. Az 53. percben újra remek alkalom kínálkozott az előny növelésére, a ziccerben kiugró

Sofron

elleni szabálytalanság után ugyanis

Ladányi

végezhetett el büntetőt, ám a kapuvasra lőtt. A Sapa Fehérvár támadója ráadásul dühében rácsapott a pakkra, ezért tízperces büntetést kapott. A hajrában aztán Bálizs sorozatos védéseivel tartotta előnyét a magyar együttes, Vas János pedig üreskapus góllal - az ukránok lehozták kapusokat - állította be a végeredményt, mely már annak ellenére sem változott, hogy az utolsó percben emberhátrányban játszott a válogatott. A meccs egyik magyar hőse a 21 éves Bálizs volt, aki 37 lövésből 36-ot hárított! Vasárnap a magyarok Japánt verték, kedden szünnap, szerdán 20 órakor pedig a házigazda szlovénok következnek.

(A Sport TV felvétele)

Divízió I-es férfi jégkorong-világbajnokság, 2. forduló:

Magyarország - Ukrajna 3-1 (2-0, 0-0, 1-1)

Gólszerzők:

Galanisz (11'), Sikorcin (12'), Vas J. (59' - üres kapu), ill. Pobjedonosztcev (44' - emberelőnyből) Kevin Primeau, a magyar válogatott szövetségi kapitánya:

"Nagyon boldogok vagyunk, hogy az első két mérkőzésünket megnyertük. Kemény meccs volt, sok ütközéssel. Nagy kihívás volt az ukránok ellen játszani, de úgy érzem, rászolgáltunk a három pontra. Most is látszott, hogy nincs könnyű ellenfél a tornán. A két favorit, a szlovén és az osztrák gárda csak most következik, de elszántak vagyunk. Erőt ad, hogy fegyelmezetten, taktikusan játszunk. A hazaiak ellen, szerdán plusz energia is kell majd."

Anatolij Homenko, az ukrán válogatott szövetségi kapitánya:

"Sok hibával játszottunk, amikor pedig voltak helyzeteink, akkor a magyar kapus védett remekül."

Ladányi Balázs:

"Nekem az volt a legnagyobb büntetés, hogy az utolsó hét-nyolc percet a büntetőpadról kellett figyelnem. Szerencsére a társaim fegyelmezettek voltak, nem úgy, mint én. Természetesen nagyon örülök az újabb győzelemnek, ám most az a két csapat következik, amely papíron esélyes a feljutásra."

Vas János:

"Sokat segített, hogy a szurkolók miatt szinte hazai pályán játszottunk. Az első harmadban az ukránok nem voltak jók, utána viszont feljavultak, szinte új meccs kezdődött. Szerencsére bírtuk az általuk diktált iramot."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.