Közélet

Javul az ivóvíz minősége Vásárhelyen és kistérségében

Javul az ivóvíz minősége Vásárhelyen és kistérségében

2012. április 18., szerda
Javul az ivóvíz minősége Vásárhelyen és kistérségében

Egy 1,6 milliárd forintos uniós támogatású projektnek köszönhetően a jövőben jelentősen javul az ivóvíz minősége Hódmezővásárhelyen és kistérségében - jelentette be a város polgármestere szerdán a dél-alföldi városban.

Lázár János

(Fidesz) elmondta: a tervek szerint már az év végén megkezdődhet a beruházás, és eredményeként jelentős mértékben javul az ivóvíz minősége Hódmezővásárhelyen, Szikáncson, Batidán, Erzsébeten, Kútvölgyön, Székkutason, Mártélyon és Kakasszéken. Mint Lázár János elmondta: az Európai Unió Kohéziós Alapjából a Hódmezővásárhelyt, Mártélyt és Székkutast egyesítő társulás több mint 1,3 milliárd forint támogatást nyert. A fennmaradó összeget - mintegy 300 millió forintot - az EU-önerőalapból kívánja biztosítani a társulás. A fejlesztés megvalósításához szükséges munkaerőt legalább részben közfoglalkoztatási jogviszony keretében tervezik igénybe venni. Hódmezővásárhelyen és kistérségében korábban jó minőségű volt az ivóvíz, de az utóbbi években a város egyes részein nőtt az arzén-, máshol az ammónia- és egyes helyeken a vastartalom. A beruházás során több új, nagy kapacitású és jobb minőségű kutat fúrnak majd, és a meglevő vízkészletet és hálózatot arzén- és ammóniamentesítik. Jelenleg a támogatási szerződéskötési eljárás, illetve a közbeszerzési eljárás előkészítése van folyamatban, ettől függően a beruházás az év végén, jövő év elején kezdődhet. Ez a fejlesztés nagy adóssága volt ennek a térségnek, és jelentős lépés a város fejlesztésében és az itt élők életminőségének javításában - mondta Lázár János polgármester.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.