Kultúra

JÁTÉK! József Attila utolsó napja a színpadon

JÁTÉK! József Attila utolsó napja a színpadon

2012. április 6., péntek
JÁTÉK! József Attila utolsó napja a színpadon

József Attila utolsó napját eleveníti fel monodrámájában Turek Miklós színművész. Az IH Rendezvényközpontban április 11-én megtekinthető előadásra két darab páros belépőt sorsolunk ki!

József Attila

életéről és költészetéről az évek során számtalan színpadi feldolgozás született, melyek a maguk módján mind megoldást kerestek a költő életével kapcsolatos talányra. Proletár költő, vérzőszívű szerelmes férfi vagy egy szipogó soha-fel-nem-növő kisgyerek volt ez a 32 évesen elhunyt fiatalember, akinek verseit egy ország ismeri? A mai alkotók többségében olyan írásai köré szövik előadásaikat, melyek kevésbé ismeretek a nagyközönség előtt: verstöredékek, levelezések, tanulmányok. Ezek az írások és előadások tovább árnyalják a költőről alkotott képünket. Nappal hold kél bennem... című monodrámájával sajátos nézőpontban mutatja be József Attila utolsó estéjét

Turek Miklós

színművész, akit a színpadi fellépései mellett számos hazai (Szabadság, szerelem, Lora, valamint a jelenleg is futó Marslakók sorozat) és nemzetközi (Borgias, Katedrális) filmprodukcióból is ismerhetünk. "A költőt bemutató monodráma több országot is megjárt már, legutóbb Londonban adtuk elő. Főképp az ott élő magyarok körében aratott nagy sikert, hiszen hozzájuk kevés ilyen jellegű kulturális előadás jut el" - árulta el portálunknak a színművész. A színdarab járt még többek között Kanadában, Németországban, az Egyesült Államokban és Szlovákiában is. Az április 11-én, délután 14 órától kezdődő előadásra két darab páros belépőt nyerhet az a kedves olvasónk, aki helyesen válaszol az alábbi kérdésre:

- Mit ünneplünk április 11-én, József Attila születésnapján?

a: a költészet napját b: a magyar nyelv napját c: a kortárs irodalom napját A megfejtéseket a jatek@szegedma.hu e-mail címre várjuk a játékos nevének és elérhetőségeinek megadásával április 10-e (kedd), délelőtt 10 óráig.

A játékosok jelen pályázatban való részvétellel automatikusan elfogadják a SZEGEDma.hu

Nyereményjáték szabályzatát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.