Sport

Irány Ljubljana – 4. rész: Ezt is behúztuk! + VIDEÓ, FOTÓK

Irány Ljubljana – 4. rész: Ezt is behúztuk! + VIDEÓ, FOTÓK

2012. április 17., kedd
Irány Ljubljana – 4. rész: Ezt is behúztuk! + VIDEÓ, FOTÓK

A SZEGEDma.hu jégkorong-szakírója, Petró János helyszíni naplójában követi végig a szlovéniai divízió I-es jégkorong-világbajnokságot.

Tegnap délután ismét magyar színekbe öltözött az Sportni Arena Stozice lelátója. Habár néhány perccel a kezdés előtt alig száz néző figyelte a bemelegítést, de a kezdésre csak beszivárgott a környék sörözőiből 7-800 magyar szurkoló. Azt bátran állíthatom, a teltházas szlovén-brit meccsen nem volt olyan hangulat, mint amilyet a vándorló magyarok varázsoltak a kora délutáni órákban. A mérkőzés meglehetősen nyögvenyelős volt, szerencsére az első harmadban ismét két gólos előnyre tettünk szert, s utána már nem kockáztatott a magyar csapat. Az ukránok láthatóan semmilyen eszköztől nem riadtak vissza, hogy elkerüljék a szégyent, két kör után nyeretlenek maradnak. Így a második harmad feledhető játékot hozott, sportszerűtlen és olykor brutális ukránokkal, körömszakadtáig védekező magyarokkal. A feszültség a pályáról a lelátóra is átragadt. A záró harmadra ellenfelünk nem érkezett meg időben, ezzel óriási lehetőséget adva nekünk, hogy lezárjuk a vitát, de ez a váratlan emberelőny inkább minket zavart meg, Egy kettős kiállítás után ellenfekünk szépített és jöhetett a horror. Ám aki ott volt, az érezte, nincs annyi ebben az ukrán csapatban, hogy megfordítsa a mérkőzést, sőt egy üres kapus góllal a táblázat aljára küldtük őket. A magyar válogatott fegyelmezetten és jól játszott, nem ment bele egy adok-kapok helyzetbe, a volt szovjet utódállam csapatánál sokkal érettebb volt. A végére a vezető bíró ismét megtett mindent, hogy ne örüljünk, de ezt is elbírtuk. Bálizs jól védett, igaz néha kiszámíthatatlanul pattant ki róla a korong, de ezeket a helyzeteket mindig megúsztuk. http://www.youtube.com/watch?v=_nnEuYs8N9w A mezőny kettészakadt. Az osztrákok nagyon meggyőzően hozzák a meccseiket, a szlovénok viszont másodszor is csak szerencsével, az utolsó percekben lőtt gólokkal nyertek. A legrosszabb forgatókönyvet elfelejthetjük és most már joggal kacsintgathatunk az A csoport felé. Szerda este a házigazdákkal játszunk, szurkolóink szép számmal ott lesznek, ebben biztosan jobbak vagyunk. Ha az első két napra visszatekintünk, akkor játékban is.

Divízió I-es jégkorong-világbajnokság, A csoport, Ljubljana

Magyarország - Ukrajna 3-1 (2-0 0-0 1-1)

Petró János

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.