Sport

Irány Ljubljana – 3. rész: A japánok és a gólbíró + FOTÓK

Irány Ljubljana – 3. rész: A japánok és a gólbíró + FOTÓK

2012. április 15., vasárnap
Irány Ljubljana – 3. rész: A japánok és a gólbíró + FOTÓK

A SZEGEDma.hu jégkorong-szakírója, Petró János helyszíni naplójában követi végig a szlovéniai divízió I-es jégkorong-világbajnokságot.

Nem szerencsés Japánnak a gólbíró. Ha nincs, akkor azért, ha pedig van, akkor meg azért. Rossz emlékeik lehetnek arról a gólról, melyet gólbíró hiányában nem adtak meg nekik. A nemzetközi szövetség talán emiatt a divízió I-ben is kötelezővé tette a gólbírót. Ma két gólt nem adott meg a finn vezető bíró, persze hogy a japánoknak. Az már csak véletlen lehet, hogy mindkét esetben mi voltunk az ellenfelek. Soha rosszabb kezdést! Szlovénia talán már bánja, hogy nem a japán válogatottat választotta nyitó ellenfélnek. Mi köszönjük szépen,

éltünk a lehetőséggel

, kihasználva ellenfelünk meglehetősen gyenge játékát már az első harmadban kétgólos előnyt szereztünk. Ettől kezdve játszhattuk, amit tudunk. Nekem ugyan kicsit szellősnek tűnt a védekezésünk, de az a bizonyos gólbíró megmentett minket, s annak ellenére, hogy átaludtuk a középső harmadot, még két lőtt góllal egészen jól jöttünk ki a dologból. A végére már az eredmény tartása és a meccs sérülésmentes befejezése volt a cél. És valljuk be, a finn vezetőbíró is mindent megtett, hogy ellenfelünket megóvja a nagyobb arányú vereségtől. Hiányérzetem csak azért maradt, mert

Bálizs Bencének

sikerülhetett volna gól nélkül végigjátszani a meccset, de majd legközelebb. Az arénában szinte csak magyar szurkolók voltak, a hangulat igazán jó volt. Csupán annyi a gondom, hogy ennél alkalmatlanabb csarnokban még sohasem voltam. Akárhová ültem, nem lehetett a teljes pályát belátni. A jég messze van, a helyet nagyon nehezen lehet beszurkolni. Ám ez a több mint ezer magyar nézőnek sikerült. Három ponttal kezdtünk, holnap Ukrajna. Délután háromra sokkal okosabbak lehetünk, ám ez egyáltalán nem biztos. Mi nyertünk, az ellenfelek még játszanak. Egy napra hátradőlhetünk a karosszékben.

Divízió I-es jégkorong-világbajnokság, A csoport, Ljubljana

Japán - Magyarország 1-5 (0-2, 0-2, 1-1)

Petró János

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.