Bulvár

Húsvéti fogás a határon - 18 határsértő

Húsvéti fogás a határon - 18 határsértő

2012. április 8., vasárnap
Húsvéti fogás a határon - 18 határsértő

Tizennyolc illegális migránst fogtak el szombaton és vasárnap délelőtt a járőrök, miközben a zöldhatáron keresztül próbáltak belépni az országba Csongrád megyében - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője vasárnap az MTI-t.

Tuczakov Szilvána

elmondta: szombat hajnalban Tiszasziget külterületén 3 koszovói férfire bukkantak a járőrök. Nem sokkal később Röszke külterületén a stabil hőkamera segítségével találtak újabb 3 koszovói férfit. Ugyanekkor 1 afgán férfit is igazoltattak az egyenruhások a környéken. Szombat éjjel a stabil hőkamera segítségével további 3 koszovói férfit találtak a rendőrök Röszke határában. Eközben a nagylaki stabil hőkamera segítségével is 3 mozgó alakra figyeltek fel a határrendészek a román határ mentén. Kiderült, ők is Koszovóból érkeztek, illegálisan. Mórahalom határában nem sokkal éjfél után igazoltattak a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2 férfit, akik Koszovóból érkeztek. Alig egy órával később pedig újabb koszovói férfit igazoltattak a járőrök, a település határában. Végül a reggeli órákban a város buszpályaudvarán igazoltattak a járőrök 2 férfit, akik szintén Koszovóból jöttek. Az elfogásokat követően négy esetben indult büntetőeljárás, miután a három koszovói és egy afgán állampolgár már nem először próbálkozott az illegális határátlépéssel, így beutazási és tartózkodási tilalom hatálya alatt álltak. A többiek ellen idegenrendészeti eljárás indult - mondta el a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.