Közélet

Hétfő este megtudjuk, ki az államfőjelölt

Hétfő este megtudjuk, ki az államfőjelölt

2012. április 13., péntek
Hétfő este megtudjuk, ki az államfőjelölt

Hétfő este ismerteti az új államfő személyére vonatkozó javaslatát Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök a Fidesz-KDNP-frakciószövetséggel - tudatta a kormányfő szóvivője pénteken újságírókkal.

Szijjártó Péter

a Fidesz elnökségi ülése után hozzátette:

Orbán Viktor

most a jelöléshez szükséges konzultációt folytatta le az elnökségi tagokkal. Az MTI információi szerint a Fidesz elnöksége egyöntetűen foglalt állást Áder János fideszes európai parlamenti képviselő államfővé jelölése mellett, aki előzőleg már igent mondott a felkérésre. Korábban a tanácskozásról távozó

Kövér László

házelnök szavaiból az derült ki, hogy van olyan jelölt az államfői posztra, aki vállalná a tisztséget. Nevet nem mondott a Fidesz választmányi elnöke, azt ugyanakkor közölte, őt hivatalosan nem kérték fel a posztra.

Lázár János

, a Fidesz frakcióvezetője kedden - miután tárgyalt az MSZP, az LMP és a Demokratikus Koalíció képviselőivel a szocialisták által az új köztársasági elnökkel szemben megfogalmazott elvárásokról - azt mondta, pénteken tájékoztatja az ellenzéket az államfő-választási eljárásról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.