Közélet

Gyurcsány konszenzusra hívta fel a figyelmet államfő-ügyben

Gyurcsány konszenzusra hívta fel a figyelmet államfő-ügyben

2012. április 5., csütörtök
Gyurcsány konszenzusra hívta fel a figyelmet államfő-ügyben

Olyan köztársasági elnökre van szükség, aki nem csupán a jobboldali szavazók számára fogadható el - jelentette ki Gyurcsány Ferenc csütörtökön Szentesen.

Teljesen érthető, ha a jobboldali többségű parlament a jobboldalhoz közel álló köztársasági elnököt választ, fontos azonban, hogy olyan személy legyen, akit azok is magukénak tudnak valamennyire érezni, akik nem jobboldali szavazók - mondta a Demokratikus Koalíció elnöke egy lakossági fórum előtt tartott sajtótájékoztatón.

Gyurcsány Ferenc

szerint sok ilyen személy van Magyarországon. Mint mondta, azt sem zárja ki, hogy a Fidesz politikusai között is van ilyen. A sajtóban lehetséges államfőként emlegetett

Kövér László

vagy

Áder János

azonban éppen olyan politikusok, akik soha nem ismerték el, hogy a Fidesz-féle jobboldalon kívül létezhet világ - fogalmazott a pártelnök. "Nem jó, ha az ország jelentős része úgy érzi, hogy az elnök nem az ő elnöke" - mondta Gyurcsány Ferenc. A volt miniszterelnök a következő államfőként elfogadhatónak tart egy jobboldali, konzervatív politikust, ha olyan személy, aki tudja, rajta kívül is van élet Magyarországon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.