Sport

Görkorcsolya: Szeged rendezi az idei Európa-bajnokságot

Görkorcsolya: Szeged rendezi az idei Európa-bajnokságot

2012. április 25., szerda
Görkorcsolya: Szeged rendezi az idei Európa-bajnokságot

A két héttel ezelőtti rendkívül sikeres Európa-kupa viadala után hétfőn végleg eldőlt, hogy Szeged rendezi a görkorcsolyázók idei Európa-bajnokságát is.

Kiválóan szerepeltek a Tornádó Team görkorcsolyázói a két héttel ezelőtti Európa-kupa versenyen, a Szatymazi utcai felújított pályán. A remek szervezés az európai szövetséget is elégedettséggel töltötte el, így felkérték a szegedi csapatot a három hónap múlva kezdődő kontinensviadal megrendezésére, melyet a Tornádó Team április 23-án el is fogadott. Az idő kicsit szoros, de a szervezőket nem érte váratlanul a felkérés. "Korábban is kaptunk már felkérést, de úgy gondoltuk, hogy az európai szövetség előbb nézze meg az Európa-kupa versenyt" - közölte megkeresésünkre

Kéri Ferenc

, a tornádósok vezetője, hozzátéve, hogy a szervezés, a lebonyolítás, az időbeosztás egyaránt elnyerte a küldöttek tetszését. Nagyon gyorsan jött a felkérés, így gyorsan kell cselekedni, hiszen az Európa-kupa viadalra 9 hónap állt rendelkezésre, most az Eb-re csak ennek a harmada. "A szállásokat igyekszünk először intézni, hiszen hétfőn már a francia és az olasz csapat is jelezte részvételét. Sok késést kell behoznunk. Kértük az ifjúsági és sportbizottságot, hogy hallgassanak meg minket, városi támogatás nélkül ugyanis nem lehet megrendezni ezt a rangos eseményt. A pénteki meghallgatáson beszámolunk az Európa-kupáról, illetve előadjuk kéréseinket is" - mondta Kéri Ferenc, aki egyelőre nem tudott konkrét, pályázott összeget mondani, mivel csak a meghallgatás után dől el, mennyivel állhat az Eb-rendezés mellé a város. Mint megtudtuk, a legfontosabb a görkorcsolyapálya áramellátásának megoldása lenne, erre a szolgáltató ősszel 5 millió forintos árajánlatot adott. Emellett szükség lenne hangosításra és a világításra is - csak ezeknek a megoldása óriási segítség lenne a színvonalas lebonyolításhoz.

Természetesen nem csak ennyiből áll egy kontinensviadal megrendezése. Folyamatban van a szállás és étkeztetés leszervezése, előbbi esetében az egyik legnagyobb szegedi szállodával, illetve egyetemi kollégiumokkal, utóbbi esetében a pálya közelében lévő plázával zajlanak tárgyalások. Mindezek mellett az Eb logója, honlapja is készül, illetve különböző szóróanyagokra is szükség lesz a rendezvény promóciójához. Meg kell szervezni a környező utcák lezárását is, melyek legutóbb a versenyzők bemelegítőzónájaként funkcionáltak. A tervek szerint a megnyitó a Klauzál téren lenne. A négy korosztályt - kadett, junior A, junior B, felnőtt - érintő, július 23-28. között rendezendő Eb-n ötszáz versenyző részvételére lehet számítani Európa minden tájáról -

Garzó Erika

tréner

közlése szerint

csak a franciák 49 fővel jelezték részvételüket. A versenyzők 300, 500, 3000 és 5000 méteren csapnak össze, minden távon országonként három versenyző indulhat. Magyarország már rendezett görkorcsolya Európa-bajnokságot: a 2000-es, jászberényi viadaltól eltérően, ahol utcai, vagyis maratoni futamok is voltak, Szeged pályás versengés házigazdája lesz. S hogy milyen hazai részvételre számíthatunk a görkoris nagyhatalmak - a franciák, az olaszok és a hollandok - uralta mezőnyben? "Fantasztikus mezőny jön össze fiúknál, lányoknál egyaránt.

Gila Bálint, Bejczi Botond, Dékány Bence

és

Hülber Dániel

nagyszerűen összedolgozott az előző versenyen, és a lányok,

Török Réka, Monostori Eszter, Sántha Blanka

és

Gardi Dominika

is várakozáson felül teljesítettek" - mondta el az edzőnő a szegedi Európa Kupa futamokat értékelve. "Feldobta őket a közönség, ismerős nekik a pálya, így öt egyéni helyezést mindenképpen várok a csapattól. A diákolimpia döntőjét és az országos juniorbajnokságot is a Szegeden tartjuk, hogy a gyerekek minél jobban szokják a Szatymazi utca pályáját. Ha minden jól alakul, a görkorcsolya Európa-bajnokság lesz a 28-án kezdődő ötkarikás játékok előzenekara" - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.