Sport

Gidai Sándor: Büszke vagyok a csapatomra!

Gidai Sándor: Büszke vagyok a csapatomra!

2012. április 16., hétfő
Gidai Sándor: Büszke vagyok a csapatomra!

A hétvégén eddigi története legnagyobb sikerét aratta az UTC Futsal Team együttese, a csapat magyar kupa elődöntőjében szerepelt, s miután nem sikerült a döntőbe jutás, így bronzéremmel fejezte be a kupaküzdelmeket. Gidai Sándor, az UTC elnöke értékelte a rendkívüli teljesítményt.

Mint emlékezhetünk rá, az Ujszegedi TC futsalcsapata a magyar kupa négyes döntőjében szombaton délután a sok tízmilliós költségvetésű, Európa egyik legjobb csapatának számító címvédővel küzdött meg az elődöntőben, s tartalékosan gyakorlatilag végig meccsben maradva a rangos ellenféllel, végül 7-4-es vereséget szenvedett. Egy busznyi szegedi drukker kísérte el a csapatot a Veszprém Arénában rendezett final fourra, soraikban ott szurkolt az újszegedi klub elnöke,

Gidai Sándor

is. "Nagyon kellemes élmény, nem várt remek szereplés volt a szombati futsal magyarkupa-elődöntő. Rossz előjelekkel indultunk, egy komplett sorunkat nem tudtuk elhozni, hiszen

Koncz Zsolt, Puskás Csaba, Hernády Márk

és

Trucz Zsolt

nem tarthatott velünk. Aki ismeri a csapatunkat, tudja, hogy ők meghatározó játékosai az UTC-nek. Ilyen előzmények után tartottam egy nagyobb vereségtől, hogy alárendelt szerepet játszunk a Győr ellen" - tért ki a csapat előzetes nehézségeire az elnök. "Ám kellemes meglepetés volt, hogy azok a srácok, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, hihetetlen fegyelemmel és nagyon nagy akarással játszottak. Teljesen megleptük a Győrt, az utolsó tíz percig kiegyensúlyozott, nyílt meccset játszottunk, szoros eredménnyel. Aztán a fejben és lábban való fáradtság pontatlanságokhoz vezetett, zsinórban hat ziccert rontottunk, és így kaptuk az ötödik gólt, ami eldöntötte a mérkőzést. Az utolsó szakaszt azonban ismét sikerült 2-2-re hoznunk. Körülbelül ez a hihetetlen szívvel való játék jellemzi az UTC-t is. Így elfogadható a vereség, így ki lehet kapni" - elevenítette fel az emlékezetes mérkőzést Gidai Sándor, aki a pihegő csapattal tekintette meg a másik elődöntőt is, ahol a Berettyóújfalu esélyt sem adott a házigazda NB II-es csapatnak (14-1). A hétvégi futsalgála sokakat vonzott a szurkolótáborokon kívül is, de azért ők vitték a prímet. Emlékezetes pillanat volt, amikor 2-2-es állásnál, az esti elődöntőre érkező berettyóújfalui drukkerek az eredmény láttán teljes erővel elkezdtek az UTC-nek szurkolni. Mivel Szegedről szurkolói busz is indult, így egy csapat UTC-drukker is ott lehetett a csodálatos Veszprém Arénában biztatni a csapatot. "Sajnos nem volt televíziós közvetítés, pedig akkor ország-világ láthatta volna, hogyan szurkol futsalmeccsen több mint kétezer ember. Láthattuk, hogy szinte minden csapatnak elég komoly tábora van. Szegedről körülbelül 35-40-en voltunk, egy helyen ültünk, síppal, dobbal, teli torokkal szurkoltunk a fiúknak. Mindenki láthatta, hogy Szegednek nemcsak csapata, de szurkolótábora is van. Nagyon örülök, ez nagyon nagy sikere a klubnak, a harmadik hely a magyar kupában nagyszerű eredmény. Maximálisan elégedett vagyok a fiúkkal, és nagyon büszke vagyok a csapatomra!" A magyar kupa után azonban nem áll meg az élet:

Brinszky Adrián

legénységére még két komoly erőpróba vár a bajnokság alapszakaszában, előbb április 23-án itthon a Gödöllő elleni rangadó, majd 18-án egy hosszú győri túra. "Gőzerővel készülünk a bajnoki folytatásra. Bízom benne, hogy akkor teljesebb kerettel küzdhetünk a minél jobb bajnoki szereplésért" - fejezte ki reményeit az UTC elnöke.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.