Közélet

Feloldották az országos tűzgyújtási tilalmat

Feloldották az országos tűzgyújtási tilalmat

2012. április 17., kedd
Feloldották az országos tűzgyújtási tilalmat

Feloldotta az erdőkre és az erdők melletti területekre március 10-én elrendelt általános tűzgyújtási tilalmat a vidékfejlesztési miniszter, miután a korábbi napok időjárása, valamint a meteorológiai előrejelzések alapján a tilalom fenntartása tovább nem indokolt - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium kedden az MTI-vel.

A szaktárca ugyanakkor felhívja a lakosság és a kirándulók figyelmét, hogy az erdőben tüzet gyújtani csak a kijelölt és kiépített tűzrakó helyen, szélcsendes időben lehet. A tüzet nem szabad felügyelet nélkül hagyni, távozás után pedig minden esetben gondoskodni kell annak eloltásáról. Az erdőn kívüli területeken avar, gyom illetve növényi hulladék égetésénél is minden esetben fokozottan kell figyelni, mert a tűz felügyelet nélkül könnyen továbbterjedhet és súlyos károkkal járó tűzeset forrása lehet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.