Bulvár

Embercsempészek buktak le Röszkén és Tompán

Embercsempészek buktak le Röszkén és Tompán

2012. április 14., szombat
Embercsempészek buktak le Röszkén és Tompán

Hét határsértő és három embercsempész ellen indult eljárás, miután Röszkén és Tompán a kamionröntgen a járművekben kimutatta az illegális határátlépőket, köztük egy kisgyermeket - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense szombaton az MTI-vel.

Némedi Varga Éva

őrnagy tájékoztatása szerint pénteken, szinte egy időben Röszkén egy, míg Tompán két kamionból kerültek elő a rakomány között rejtőzködő külföldi állampolgárok. A Csongrád megyei Röszkén egy török felségjelű tehergépjárművet vizsgáltak a pénzügyőrök, amely a benyújtott okmányok alapján őrölt pörkölt mogyorót szállított Törökországból Németországba. A jármű röntgenvizsgálata alapján a pénzügyőrök a rakteret felnyitották, ahonnan két afgán állampolgár került elő. A Bács-Kiskun megyei Tompán a pénzügyőrök egymás után érkező két tehergépjárművet vizsgáltak röntgennel. Az első jármű üvegszállításhoz való kézikocsikat vitt Szerbiából Svájcba, míg a második kovácsoltvas kaput és kerítést fuvarozott szintén Szerbiából Németországba. A röntgenképek vizsgálatából egyértelműen kiderült, hogy emberek rejtőznek az áru között. A raktér felnyitásakor az első járműből három ember - köztük egy öt év körüli gyermek és egy nő -, a másodikból pedig két külföldi állampolgár került elő. A pénzügyőrök az elrejtőzött - magukat afgánnak valló - állampolgárokat átadták a rendőrségnek, ellenük idegenrendészeti eljárás indult, míg a sofőröknek embercsempészetért kell felelniük - tette hozzá az őrnagy.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.