Egyetem

Elutasították a Mérték fellebbezését az ELI-tender kapcsán

Elutasították a Mérték fellebbezését az ELI-tender kapcsán

2012. április 16., hétfő
Elutasították a Mérték fellebbezését az ELI-tender kapcsán

A Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) elutasította a Mérték Építészeti Stúdió Kft. kérelmét, amelyben azt kifogásolta, hogy nem jutott be a szegedi lézer kutatóközpont tervezésére kiírt kétfordulós tender második fordulójába - a KDB hétfői határozata a Közbeszerzési Hatóság honlapján jelent meg.

Az ELI-HU Kutatási és Fejlesztési Nonprofit Közhasznú Kft. kétfordulós közbeszerzést hirdetett az Extreme Light Infrastructure (ELI) lézer kutatóközpont tervezésére. A tervezés becsült ellenértéke 1,1 milliárd forint, ezért szokatlanul sokan, nyolc cég, illetve konzorcium jelentkezett a közbeszerzésre. Az első fordulóban az ajánlattevő alkalmasságát vizsgálta az ajánlatkérő, konkrét ajánlatot a második fordulóban kell adni. Az egyik feltétel az volt, hogy a kiírásban felsorolt funkciójú szakembereknek az ajánlattevő, illetve annak alvállalkozói alkalmazásában kell állniuk. A Mérték Kft. - egyebek mellett több irodaház, a Mamut üzletközpont és a kecskeméti Malom Center tervezője - nem adta meg egyértelműen a szakemberek jogi státuszát. Az ajánlatkérő hiánypótlási felhívására sem derült ki, hogy a nem általa alkalmazott szakértőket 10 százalék alatti alvállalkozóként, vagy pedig megbízottként kell kezelni. A KDB úgy döntött, hogy az ajánlatkérő jogosan zárta ki a második fordulóba jutásból a Mérték-et, ezért az nem adhat ajánlatot a szegedi projekt tervezésére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.