Közélet

Jó ebéddel a rászoruló gyermekekért

Jó ebéddel a rászoruló gyermekekért

2012. április 5., csütörtök
Jó ebéddel a rászoruló gyermekekért

Százhúsz gyermeket lát vendégül a közelmúltban bejegyzett Egy Ebéd Egy Esély Gyermekétkeztetési Közhasznú Alapítvány. Céljuk – ahogy nevük is utal rá –, hogy a rászorulók megfelelő minőségű élelmiszerhez juthassanak.

„Most kezdtük meg munkánkat, az

Egy Ebéd Egy Esély Gyermekétkeztetési Közhasznú Alapítvány

első akciójaként 120 rászoruló gyermek kap ízletes meleg ételt” – tájékoztatott

Rovó Richárd

. Az alapítványt megálmodója és létrehozója portálunknak elmondta, olyan szintű bajt látnak az országban, amit meggyőződésük szerint csak a civil kezdeményezésekkel lehet orvosolni. A Gyík utcai iskola már fel is kereste az alapítványt, segítséget kérve tőlük a diákok ebédeltetéséhez. „Az intézmény szociális munkásától megtudtuk, hiába érkeznek támogatások a gyerekek étkeztetésére, némelyik család olyan rossz anyagi helyzetben van, hogy még az ebéd árának 50%-át sem tudják megfinanszírozni. Itt jövünk mi a képbe, megkeressük azokat, akik partnerek abban, hogy ezeknek a családoknak segítsenek” – közölte Rovó Richárd. Az együttműködés révén a József Attila Általános Iskola és Szakiskola tíz gyermekének étkezését ők fogják biztosítani áprilistól kezdve. Április 12-én délután lesz az alapítvány első rendezvénye, mely keretében 120 hátrányos helyzetű gyermeket vendégelnek meg a Pick Söröző és Étteremben. Többen is támogatják a kezdeményezést, a Pick a helyszínt biztosítja, a Mercator Kft. a húst, az FNX Diszkont a szárazárut, Csomor Magdolna jóvoltából pedig arcfestés is várja azokat a gyerekeket, akiket a családsegítő szolgálat munkatársai választanak ki. Rovó Richárd hangsúlyozta, pénzt nem kértek eddig senkitől, alapanyagot vagy épp termet viszont igényeltek. Azt szeretnék, ha nem nekik kellene kilincselniük támogatásért, hanem őket keresnék fel azok, akiknek módjukban áll segíteni másokon. „Az alapítvány tagjai társadalmi munkában végzik tevékenységüket, költségtérítést sem kap senki, így a hozzánk befolyó pénzt teljes egészében a rászorulókra költjük” – hangsúlyozta. Az április 12-ei jótékonysági rendezvényt támogató Pick Söröző és Étterem vezetője,

Popovits Richárd

szerint fontos, hogy mindenki lehetőségeihez mérten támogassa a rászorulókat. „Nagyon finom ételekkel készülünk, reméljük, hogy az ide meghívott 120 hátrányos helyzetű gyermek jól fogja magát érezni, illetve jól fog lakni” – tette hozzá. Mivel gyerekekről van szó, kalkulációs táblázatot kell készíteniük, ami tartalmazza például a fehérje- és cukormennyiséget is, ezután állhat össze csak a végleges menü. De egy biztos, palacsintát kapni fognak a gyerekek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.