Közélet

DK: köddé váltak Tarján képviselői?

DK: köddé váltak Tarján képviselői?

2012. április 18., szerda
DK: köddé váltak Tarján képviselői?

Nehezményezi a Demokratikus Koalíció helyi szervezete, hogy a tarjáni fiókkönyvtár bezárása ügyében levélben kezdeményezett párbeszédükre nem reagáltak az általuk megkeresett képviselők.

A tarjáni fiókkönyvtár bezárásának sajtóhíre után tartott

sajtótájékoztatóján

a Demokratikus Koalíció helyi szervezete Szeged idei költségvetésének első áldozataként emlegette a kultúrát. Akkor azt közölték, levélben keresik fel Tarján képviselőit, a szocialista

Révész Mihályt

és a fideszes országgyűlési képviselőt,

Bodó Imrét

, hogy párbeszédet kezdeményezzenek. A „Köddé vált képviselők, avagy demokrácia-deficit Szegeden!” címmel megtartott sajtótájékoztatón

Orosz Gábor

, a DK helyi koordinátora közölte, egyik képviselő sem reagált megkeresésükre. Hozzátette, Bodótól nem számítottak válaszra, ám az meglepte őket, hogy a körzet önkormányzati képviselője, aki sokat tehetett volna az ügyért, az MSZP-s Révész Mihály sem méltatta őket válaszra. Kérdésünkre Orosz Gábor elmondta, a képviselőnek e-mailt írtak, s mindkettőjüktől érkezett automatikus visszajelzés, hogy megnyitották a levelet. Választ azonban nem kaptak. A DK párbeszédet A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a DK információi szerint a Fidesz már eldöntötte, hogy a következő parlamenti választásokon két körzet lesz Szegeden, s új jelölteket indít a kormánypárt.

Szabó Bálint

szóvivő közölte, az 1-esben Bodó Imre helyett

Bohács Zsolt

fog indulni, míg a 2-es választókörzetben

Nógrádi Zoltán

helyett

B. Nagy László

méretteti meg magát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.