Közélet

Bohács: Aki a cégeket támadja, a szegedieket teszi tönkre + VIDEÓ

Bohács: Aki a cégeket támadja, a szegedieket teszi tönkre + VIDEÓ

2012. április 28., szombat
Bohács: Aki a cégeket támadja, a szegedieket teszi tönkre + VIDEÓ

Az önkormányzati cégeket érintő idei elvonások már a működőképesség határát súrolják - véli a Fidesz-KDNP frakcióvezetője, aki szerint Botka Lászlóéknak nem pártpolitikai alapon kellene megközelíteniük ezt a kérdést.

Ha

Botka László

és MSZP-s társai nem változtatnak a hozzáállásukon, nem folytatnak más gazdaságpolitikát, Szeged városa igen hamar nagyon komoly bajba kerülhet. Erről

Bohács Zsolt

, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője beszélt a Telin TV-nek. Állítását tényekkel támasztotta alá: a megyeszékhely hitelállománya 2002 óta megötszöröződött, mára eléri a 25 milliárd forintot. Miközben a város büdzséje jövőre nagyságrendekkel fog csökkenni, évente 3 milliárdnyi adósságszolgálat terheli a kasszát, aminek kigazdálkodása rendkívüli erőfeszítéseket kíván.

Adósságcsapdába sodorták Szegedet a nagyprojektek

"Beigazolódott, amit a Fidesz-KDNP évek óta hangsúlyoz: a látványberuházások szépek ugyan, ám, cseppet sem hasznosak. Ráadásul a városvezetés állításával ellentétben az uniós projektek nem 90, hanem 56-57 százalékban támogatottak, a többit, az önrészt nekünk kell vagy kellett hozzátenni ehhez. Ez a gazdaságpolitika jelentősen megnövelte a hitelállományt, ami minden szegedire komoly terhet ró, bárhogy is takargatja a polgármester" - foglalta össze Bohács Zsolt. A politikus - akit nemrég a szegedi 1-es országgyűlési választókerület Fidesz-elnökének jelöltek - szerint Szegednek ehelyett arra kellett volna koncentrálnia, hogy jelentős munkahelyteremtő, egyben a városi bevételeket növelő beruházást vonzzon ide, minként Kecskemét tette a Mercedes-gyárral. Most az Orbán-kormány által támogatott ELI lézerközpont az, ami a remények szerint lökést adhat majd a ráépülő beruházásokkal.

A város élhetőbbé tételére koncentrál a Fidesz-KDNP

A frakcióvezető arról is beszélt, hogy a szocialisták 2002 és 2010 között teljesen elhanyagolták a lakókörnyezeti, városrészi fejlesztéseket. A jobboldal ezért közgyűlési és bizottsági többségén keresztül minden szegedi körzetben - legyen szó lakótelepről, zöldövezetről, külterületről - út- és járdafelújításokat, sportpálya- és játszótér-rekonstrukciókat kezdeményezett, illetve hajtott és hajt végre. Céljuk a szegediek komfortérzetének növelése, a mikrokörnyezet élhetőbbé tétele. Felhívta továbbá a figyelmet: ha Botka Lászlóék azt tűzik ki célul, hogy tönkreteszik az önkormányzati cégeket, mert azok élén jelenleg a Fidesz-KDNP bizalmát élvező igazgatók állnak, akkor azzal a szegedieket, az egész várost teszik tönkre. "Ezek a társaságok 2002 és 2010 között jóval több önkormányzati támogatást kaptak, mint most. Az idén soha nem látott mértékű, közel 500 milliós elvonás történt, ami a működőképesség határát súrolja, miközben ezek a cégek az itt élőknek, a szegedieknek szolgáltatnak" - emelte ki hozzátéve: szerencsére az igazgatók a nehéz helyzet és az ellenséges környezet ellenére is megállják helyüket.

Nézze meg a Telin TV Bohács Zsolttal készített interjúját (Szegedi Panoráma, 2012. április 27.)!

http://www.youtube.com/watch?v=f66tO0nRkGs

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.