Közélet

B. Nagy László építkezést ígér, ősztől járja választókerületét

B. Nagy László építkezést ígér, ősztől járja választókerületét

2012. április 20., péntek
B. Nagy László építkezést ígér, ősztől járja választókerületét

Személyének és eddigi munkájának szavazott bizalmat a választókerületi tanács B. Nagy László szerint, amikor Szeged 2-es körzetben Nógrádi Zoltán helyett őt javasolták fideszes választókerületi elnöknek. Amennyiben megválasztják a tisztségre, elkezdi újjáépíteni a választókerületet, folytatva elődei munkáját.

Ahogy beszámoltunk róla

, Csongrád megyében 4 választókerület lesz a 2014-es választásokkor, szemben a mostani 7-tel. A Fidesz – igazodva az új választási törvényhez – már most elkezdte a választókerületi elnökök jelölését. Ez a munka országos szinten április végén zárul, megyénk esetében két körzet élén történhet személycsere. Szeged 1. számú választókerületében

Bohács Zsoltot

, míg a 2-esben

B. Nagy Lászlót

javasolták választókerületi elnöknek

Bodó Imre

, illetve

Nógrádi Zoltán

helyett. A választókerületi tanácsok javaslatát a Fidesz országos választmánya és

Orbán Viktor

pártelnök fogja jóváhagyni május folyamán. „Amennyiben támogatják személyemet, akkor az új, a korábbinál jóval nagyobb területű és lélekszámú kerületben el lehet kezdeni a munkát, folytatva azt, amit elődeink eddig végeztek. Szeged 2-es választókerülete országos szinten is az egyik legnagyobb lesz, több mint 80 ezer lakosával. VK-elnöki jelölésemet egyfajta bizalomként értékelem, aminek meg akarok felelni, ezért munkálkodok” – nyilatkozta portálunknak B. Nagy László. A kormánymegbízott úgy látja, a választókerületek újjáépítését, szervezését azért kell időben elkezdeni, hogy ne közvetlenül a választások előtti időszakban ismerjék meg a lakosok a jelölteket, s ne akkor szembesüljenek azzal például, hogy kevesebb képviselő jut be a parlamentbe. Amennyiben ő lesz a választókerületi elnök, rendszeresen járni fog a körzethez tartozó településekre, illetve összejöveteleket is fog szervezni. „Idén már elkezdődik egyfajta ismerkedés a választókerülethez kerülő új települések lakóival és mindenkivel, aki ebbe a körzetbe tartozik. Ezt a munkát szeptembertől tervezem kezdeni” – közölte. A jelenlegi választókerületi elnökökre, országgyűlési képviselőkre is számít B. Nagy ebben a folyamatban. „Meggyőződésem, hogy jelölésem nem befolyásolja azt, hogy milyen viszonyban vagyunk egymással. Számítok közreműködésükre, segítő munkájukra az elkövetkező időszakban is. Ráadásul az esetleges személycserék nem jelentik azt, hogy a korábbi VK-elnököknek nem lesz dolguk” – hangsúlyozta.

Kerényi János

a választókerületi elnökök kinevezésével kapcsolatban kifejtette, ez nem jelenti automatikusan azt, hogy az adott személyek lesznek a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltjei a 2014-es választásokon. A regionális pártigazgató arra a kérdésünkre, hogy a Csongrád megyei körzetekben tervezett személycserék összefüggnek-e azzal, hogy Bodó és Nógrádi polgármester is a képviselőség mellett, Kerényi azt felelte, hogy ez csak részben befolyásolhatta a választókerületi tanács javaslattételét. Például

Lázár János

is választókerületi elnökjelölt, s közben Hódmezővásárhely polgármestere. „Bohács Zsolt nem számít új embernek, hiszen 2010-ben megnyerte az egyéni országgyűlési képviselőválasztást, B. Nagy László pedig a polgármester-választáson indult” – reagált Kerényi arra a felvetésünkre, hogy valamilyen újító szándék áll-e a két politikus jelölése mögött. Hozzátette, a 2014-es választások országgyűlési képviselőjelöltjeit hivatalosan 2013 végén vagy a választások évében nevezi meg a Fidesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.