Közélet

Az LMP integrált vasúti menetrendet javasol

Az LMP integrált vasúti menetrendet javasol

2012. április 22., vasárnap
Az LMP integrált vasúti menetrendet javasol

Az LMP a jelenlegi formájában nem támogatja a személyszállítási törvényt és felszólítja a kormányt, hogy a MÁV-ot ne hagyja a Malév sorsára jutni; az ellenzéki párt a "vasútrombolás" megállítása érdekében az integrált, ütemes menetrend bevezetését javasolja.

Az LMP az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében a héten miniszteri biztosnak kinevezett

Fónagy János

elsődleges feladatának az "értelmetlen vasútritkítás" levezénylését nevezte. "Világossá vált, hogy a parlament előtt fekvő személyszállítási törvény csupán díszlet a vasútromboláshoz.

Orbán Viktor

kormánya a környezetbarát közösségi közlekedést is a Malév sorsára juttatja" - írták. Fónagy kinevezése nem volt váratlan az LMP számára, hiszen "néhány hete Orbán Viktor már elégedetlenségét fejezte ki a leépítés lassúságáért". A párt szerint "erre válaszul" született a szaktárca értelmetlen vasútritkítási bejelentése, majd most a MÁV-vezérkar lecserélése is. Az LMP szerint már a személyszállítási törvény vitája során kiderült, hogy egy hibás koncepció, az "igényvezérelt közlekedési politika" fog érvényesülni, ami valójában utat nyit a vasúti leépítés felé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.