Kultúra

Az Albert-kiállításon járt a Szeged 2011 gárdája + FOTÓK

Az Albert-kiállításon járt a Szeged 2011 gárdája + FOTÓK

2012. április 25., szerda
Az Albert-kiállításon járt a Szeged 2011 gárdája + FOTÓK

Szerda délután a Szeged 2011 labdarúgócsapatának tagjai Tóth Bálint vezetőedzővel az élen jó hangulatú tárlatvezetésen vettek részt a Móra Ferenc Múzeumban, egyúttal tisztelegve Albert Flórián emléke előtt.

Április 13. és június 3. között tekinthető meg a Móra Ferenc Múzeumban az egyetlen magyar aranylabdás labdarúgónak,

Albert Flóriánnak

emléket állító kiállítás, mely szerda délután a Szeged 2011 NB II-es csapatának tagjait és szakmai stábját látta vendégül. "Ami itt kezdődik, az történelem" - mutatott végig az emléktárlat termébe vezető folyosó végén elhelyezett, a korabeli újságcikkeket összegyűjtő tablón Tóth Bálint vezetőedző. A kiállítóterembe belépve

Medgyesi Konstantin

, a Móra-múzeum sajtóreferense mutatta be a kiállított relikviákat a szegedi focistáknak, felidézve anekdotákat, érdekes személyes történeteket Albert Flórián sportolói pályafutásából és életéből. A kék-fekete csapat labdarúgói hosszasan időztek az

ifjabb Albert Flórián

szavaival élve "a magyar labdarúgás Szent Koronájaként" emlegetett Aranylabda előtt, melyet 1967-ben már 12. alkalommal ítélt oda az európai szövetség - s melyet abban az évben a magyar legenda nyert el. "Egyedülálló és történelmi, tudtommal a magyar labdarúgásban még soha nem volt ilyen kiállítás, dicséret illeti az ötletgazdát és a családot. Azt gondolom, óriási köszönet jár érte, hogy ilyen igazi muzeális értéket mutat be a múzeum" - beszélt elragadtatással a tárlatról a csapat mestere. Mint Tóth Bálint elmondta adta magát az ötlet, hogy a szegedi egyesület ellátogasson, és tisztelegjen a Császár emléke előtt, de nem kellene megállni ennyinél. "Úgy érzem, szinte kötelező itt lenni minden futballistának. Idehoznám a legkisebbektől az összes korosztályt, akik Szegeden futballoznak, hiszen ez egy olyan történelmi kiállítás, amihez hasonlóra itt Szegeden egyhamar nem kerül sor, hiszen ha jól tudom olyan már az érdeklődés az országban az Albert-relikviák iránt, hogy további helyszíneken is be fogják mutatni azokat. Ezt a lehetőséget ki kellene használni mindenkinek, s nekünk is ki kellett használni" - tette hozzá.

A Balmazújváros elleni szombati összecsapásra készülő alakulat Albert Flórián, személyes tárgyakat felvonultató emlékkiállítása révén is erőt meríthet az új trénerrel megkezdett jó sorozat folytatására. Mint az edző elmondta a múzeumlátogatás csak egy része a csapatot minél szorosabb egységbe forrasztó felkészülésnek. "Ha csak a mai napot tekintjük, minden azt a célt szolgálja, hogy játékosaim érezzék, egy csapat vagyunk, ahogyan ezt az elmúlt két mérkőzésen is mutattuk. Úgy vélem, ezt minden játékos sokkal jobban viseli, érzik a fiúk azt, hogy törődünk velük. Ennek jegyében délelőtt Algyőn voltunk tréningen, aztán egy óra relaxálás a helyi fürdőben, majd egy közös ebéd következett, délután az Albert-kiállítás volt a program, este pedig valamelyik pubban megnézzük a Real Madrid - Bayern München Bajnokok Ligája elődöntő visszavágóját" - mondta el a Szeged 2011 két hete kinevezett új trénere. Kulacsik Tamásék szombaton 17 órától fogadják a Balmazújváros együttesét a labdarúgó NB II Keleti csoportjának 25. fordulójában a SZVSE-stadionban. Az Albert Flórián életét és pályafutását bemutató tárlat még június 3-ig várja az érdeklődő (nem csak) sportbarátokat a Móra Ferenc Múzeumban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.