Közélet

Átlagosan mintegy 230 ezret keresnek a katonák

Átlagosan mintegy 230 ezret keresnek a katonák

2012. április 23., hétfő
Átlagosan mintegy 230 ezret keresnek a katonák

Átlagosan bruttó 229 ezer 803 forintot keresnek a Magyar Honvédség katonái - derült ki az Országgyűlés honlapjára hétfőn feltett miniszteri válaszból.

A

Hende Csaba

honvédelmi miniszter által

Iváncsik Imre

szocialista országgyűlési képviselőnek A Mekkora a Magyar Honvédség állományának átlagos havi illetménye? című írásbeli kérdésére adott válaszban az áll, hogy a legénységi állomány tagjai átlagosan havonta bruttó 137 ezer 425, az altisztek bruttó 191 ezer 157, a tisztek pedig bruttó 389 ezer 522 forintot keresnek. "Múlt pénteken írták alá az idei évre szóló bérmegállapodást a Honvédelmi Minisztérium és a szakszervezetek képviselői a fővárosban. A tárca idén 104 milliárd forintot költ személyi juttatásokra, tavaly ez az összeg 101 milliárd volt" - válaszolta Hende Csaba honvédelmi miniszter az MTI érdeklődésére az aláírása után. "A legtöbb pontban nem történt változás, de néhány esetben - az ebédtérítési díjtól az iskolakezdési támogatásig - sikerült bizonyos előrelépést elérni, ha csekély mértékben is. Csökkent viszont az önkéntes egészség- és nyugdíjpénztári hozzájárulás mértéke" - fűzte hozzá a miniszter.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.