Kultúra

Az Alsóvárosi Tájház boros estje a szabadban

Az Alsóvárosi Tájház boros estje a szabadban

2012. április 26., csütörtök
Az Alsóvárosi Tájház boros estje a szabadban

Formabontó módon, pontosabban az időjárásra rímelve ezúttal szabadtéren, egy bográcsos vacsora keretében látják vendégül csütörtök este a Napsugaras Borestre látogatókat a szervezők Illyés Miklós orvos-borász nedűinek társaságában.

Április 26-án, csütörtökön 17 óra újabb fejezet kezdete is egyben, hiszen a megszokottól eltérően bográcsos vacsorát tálalnak a Nyíl utcába érkezőknek a borokhoz. Hétről hétre más és mást fog főzni a tájház udvarán. Ezúttal

Komáromi Zoltán

veszi kezébe a fakanalat. A kurzus vendége

Illyés Miklós

lesz, aki elsősorban orvos, de borászként egyre több babért arat szekszárdi boraival. Hobbiborászként kezdett szőlővel foglalkozni a kivételes klímájú szekszárdi dombok Porkoláb-völgyében. 2008 óta a vidéken egyre jobban ismerik nevét, sorra nyeri kadarkáival és vörös házasításaival az aranyérmeket. Elsősorban a kadarka specialistája, de termel más klasszikus kék szőlőt is, mint a kékfrankos, cabernet franc, cabernet sauvignon. Fehérekkel a vidékhez illően csak jelképes mennyiségben foglalkozik. Ahogy egy jó vacsora elé illik, Illyés Miklós kínál majd borpárlatot és kadarka törkölyt, továbbá lesz: Chardonnay 2011 Cuvée 2009 (kadarka, kékfrankos, zweigelt, pinot noir) Kadarka 2011 Cuvée 2011 (kadarka, cabernet) Kékfrankos 2011 Cabernet Franc 2011 Cabernet Sauvignon 2011 A belépő 2000 forint.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.