Írjon nekünk

Sport

Kézilabda: jobb volt a Pick, de nincs meg a kupagyőzelem + VIDEÓ, FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Óriási mérkőzést vívott a Veszprémmel a Pick Szeged, ám hiába vezetett a mérkőzés nagy részében a Skaliczki-gárda, a végjátékban a 10 percen át tartó góltalanság után nem sikerült nyerni.

A kérdés eldőlt: a Veszprém huszonegyedszer… Pedig nem így indult. Gyors indítások révén Vadkerti Attila és a végig remeklő Rajko Prodanovic keserítették a Veszprém-drukkerek szívét több száz Pick szurkoló biztatása közepette, a rendezvény nívójához nem éppen méltó kicsiny csarnokban. Bár a 6. perc 5-2-es szegedi előnyét ledolgozta a Mocsai-csapat, Ancsin Gábor életerős átlövései, valamint Mikler Roland elképesztő bravúrjai révén tartani tudta előnyét a Pick. S bár egy pillanatra vezetést is szerzette a bajnoki és kupacímvédő, ám a kiállításokkal alaposan megszórt első félidő végére már újra háromgólosra duzzadt a szegedi előny, melyet végül faragni tudtak Marco Vujinék a szünetre (18-16).

Fordulás után az öltözőben ragadt a Pick, a Veszprém ledolgozta hátrányát és előnybe került. Ezt követően fej-fej mellett haladt a két csapat, kemény küzdelmet vívtak a szemetbántóan sárga borításon a felek. Mindkét vezetőedző kapuscserével is próbálta javítani egysége teljesítményét, igaz, mind Alilovic, mind Mikler jól védett az első félidőben, nem különben Fazekas Nándor és Tatai Péter a másodikban. Nem is rajtuk múlott az egyre inkább a büntetőpárbaj felé elhajló mérkőzés sorsa. A mérkőzést végül a tavalyi bajnoki döntő harmadik, veszprémi mérkőzése második félidejének egy részéhez hasonló etap döntötte el. Akkor a Pick percekig képtelen volt betalálni a góllövéssel hadilábon álló Veszprémnek, akik végül hamarabb ocsúdtak, s megnyerték a meccset. Most hasonló történt: Fero Sulc 47. percbeli góljával 25-23-ra vezetett a Pick – majd megállt a tudomány 10 percre. Ezalatt a Veszprém egyenlített, majd a vezetést is átvette. Ezt még Prodanovic kiegyenlítette, majd a végjátékban Vujin szerezte meg a győztes gólt. A végén harmadik kiállítások, kizárások sora közepette Sulc lőhetett az óra meg nem állítása miatt időntúli szabaddobást, ám a reménytelen kísérlet nem talált utat a kapuba.

Férfi kézilabda magyar kupa, döntő:

Pick Szeged – MKB Veszprém 26-27 (18-16)
Budapest, Sportmax2 Hegyvidék, 1400 néző. Vezette: Kékes Cs., Kékes P.
Pick Szeged: MIKLER – Vadkerti 3, Sulc 3, Buday 2, Zubai 1, ANCSIN 4, PRODANOVIC 9. Csere: TATAI (kapus), Czina, Bajorhegyi 2, Lékai 1, Beocanin, Pribanic 1. Vezetőedző: Skaliczki László.
Veszprém: ALILOVIC – Gulyás 2, Sulic 5, Laluska, Schuch, Terzics 2, Iváncsik G. 4. Csere: FAZEKAS (kapus), VUJIN 8, CSÁSZÁR 4, Perez 2. Vezetőedző: Mocsai Lajos.
Hétméteres: 4/4, ill. 4/2.
Kiállítás: 18 perc, ill. 16 perc.
Kizárás: Czina (58′ – 3×2 perc), Bajorhegyi (60′ – 3×2 perc), ill. Terzic (60′ – 3×2 perc), Laluska (60′).

Skaliczki László: “Gratulálok a győztesnek! Rendkívül nagy energiákat mozgósítottunk, de mindhiába, most nagyon csalódottak vagyunk. Voltak olyan szakaszok, amikor nem játszottunk okosan, akadt hogy szerencsénk sem volt. Nagyon kell készülnünk bajnoki elődöntőre.”

A 3. helyért: Tatabánya Carbonex – Balatonfüred 24-21 (12-6)

Online közvetítésünk:

17.55: A Pick-tábor élteti a csapatunkat, akik jobbak voltak ma a Veszprémnél, ám mégsem sikerült megnyerni a megnyert meccset. Közben csalódott szegedi játékosok nyakába akasztják az ezüstérmeket.

60′ 50 mp. Támad a Veszprém. Lejár a kiállításunk. Vujin beveri, aztán lenn marad, 26-27. Bajorhegyi is kiszóródik emiatt, pedig nem volt semmi, ő is nagy színész. 3. kiállítás Bajorhegyinél is, neki is, piros lap. Skaliczki mester időt kér. Hátrányban fejezzük be. Nem bírunk lőni. Nem áll meg az óra, Terzicet szórják ki, de nem állítják meg az órát! Miért nem? Most van 2 mp egy szabaddobásra, 8 helyett… Laluska leüti Ancsint, piros! 0,3 mp. Sulc lő… mellé megy az időntúli, ismét nincs kupagyőzelem… A Pick Szeged úgy tűnik nem nyerhet a Veszprém ellen…

59′ Kidobja a Veszprém, de visszaadják nekik a labdát és kiegészülnek, egy percig előnyben vannak. Sulic kapufát lő! Perez játssza el a hattyú halálát mint egy Oscar-jelölt kubai szappanoperaszínész, így nem tudunk indulni. Tudjuk, Csárli nem megy szomszédba fifikás trükkökért… Áll a veszprémi kispad, passzívot reklamálnak. Ancsint védi Fazekas… Időt kér Mocsai Lajos.

58′ Perez páros lábról ugrik, nem jön be. Czinát kiszórják, ez a harmadik, kizárják… Császárt védi Tatai!

57′ Emberelőnyben Prodanovic egyenlít! Kilencgólos Rajko! 26-26! Passzív veszprémi akció, de hagyják.

56′ Sulic villan beállóban, 25-26. Zubai nem kap hetest Schuch ellenében, a sporik nagyon védik. Terzic megy ki két percre.

55′ Rohamozunk! Lékai a falba veri a labdát, Ancsin szedi össze. Aztán Gabi lő, fölé…

54′ Ancsin sistergős bombája szétforgácsolja a kapufát… Perez akad fenn Bajorhegyin. Aztán Perez belemegy.

53′ Sulc belemegy, Gulyás meg eladja!

52′ Ellépjük a támadást, jön a Veszprém, hetest harcolnak ki. Vujin beveri, 25-25.

51′ Hosszú veszprémi támadás, jöhetünk aztán, Vujinba megy bele Zubai… Kivédekezzük!

50′ Gulyás ziccerét Tatus fogja!!! Rontunk, az egyenlítésért megy a Veszprém. Hibáznak.

49′ Bajorhegyi túl kemény, Császár bánta, meg mi is, mert Ádi 2 percre kimegy. Iváncsik Gergő a szélen, elejti lazán csuklóból, de nem jó a cunder!

48′ Ancsin labdáját szedik le, de fújnak. Perez a zsűriasztalt veri szinte, úgy reklamál. Sulc, Fazekas véd ismét.

47′ Sulc ront, Gulyás rohan le, Tatai!!! Sulc ziccerben, 25-23!!! Perezt lökjük a levegőben, így is belövi, 25-24.

46′ Prodanovic indulna ziccerben, de visszafújják. Zubai és Sulic páros kiállítása. 5 az 5 ellen.

45′ Passzívba hajlik a szegedi ostrom. Zubai lenn, nincs büntetés. Zubait leteperi Laluska, hetes. Rajko bevarrja! 24-23! Nyolcgólos a szerb.

44′ Iváncsik Gergő négygólos, Tatus nem védheti, 23-23.

43′ Bajorhegyi majdnem labdát szerez. Tatai véd. Vadkerti mellé lő a szélről…

42′ Tatus jön Roli helyett. Pribanicon taszajt egy nagyot Laluska, nincs hetes, belül volt pedig. Buday labdája is belül van, a gólvonalon! 23-22!

41′ Sulc passzát Vadkerti a szélről, mintha percekig szállt volna, 22-21. Vujin egyenlít, 22-22.

40′ Vujin harcol ki szabaddobást. Császár lövését leblokkoljuk, Prodanovic indul, Pribanicnak, ott a gól, vezetünk! 21-20! Aztán belülvédekezik, hetes. Vujin lövi a hetest, ezúttal be, 21-21!

39′ Sulic száll rá Czinára, mindkettejüket figyelmeztetik. Mikler védi a cundert! Ancsin lövését most olvassa Fazekas.

38′ Ancsin bombája kijön, Budayé a kipattanó, 20-20!

37′ Eladja Beocanin a labdát és ki más lőné a gólt mint a provokatőr Sulic, 19-20.

36′ Perezt blokkoljuk le. Vujin nagyon messziről, Mikleré! Sulc kapura lövését Fazekas védi, marad nálunk.

35′ Gulyást állítják ki, lemaradtunk róla miért, de nem sajnáljuk. Lékai kettős fórban belemegy, és Sulic indul, beveri… 18-19. Aztán provokálja a Miklert és a Pick-tábort… Prodanovic szélről száll középre, 19-19!

34′ Sulc bombája Fazekason hal el. Perez ismét a pályán. Irdatlan nagy gólt lő… 18-18.

33′ Passzívba hajlik a szegedi attak. Terzic kimozdul a szabaddobásnál, 2 perc! Reklamálásért járhatna még egy… Ancsin telibe lövi Fazekas.

32′ Elrontjuk a támadást. Iváncsik Gergő a szélről, 18-17.

31′ Alilovic helyett Fazekas a kapuban. Terzic bejátszása rossz, Mikleré a labda. Beocanint kiszórják, de támadhatunk.

SZÜNET!

30′ Császár brutálisan letarolja a betörő Zubait, szabaddobás. Lékai zúgó kapufája visszhangzik a budai hegyekben. Sulic farag, 17-16. 5 mp, Ancsin, tejóég! Mekkora gólt lő! 18-16!

29′ Pribanic is benn. Ziccert ront. Perez talpról, Mikler Roli! Mit védett, hova ért le a mi Rolink!?

28′ Mikler védi Perezt. Perez és Lékai nincsenek egy súlycsoportban. Kőkemény a védekezésünk! Vujin csak bevarrja a 3. gólját, 17-15.

27′ Rossz passz, Gulyás nem tudja lekezelni, rohamozhatunk! Rengeteg van még a kiállításból, tehát lőhetünk akár kettőt is az eddigiek alapján. Alilovic hárít.

26′ Táamd a Veszprém, mindjárt kiegészülnek. Vadkerti szerez labdát… KÖRTE!!! 17-14! Perez a pályán, ki is szóratja Czinát.

25′ Beocanin megy a négygólos előnyért, kimarad, szabaddobás. Eladjuk, Iváncsik Gergő rohan le, 16-14. Újabb hiba elől.

24′ Elképesztő a Pick. Labdaszerzés, Ádám ismét rohan, gyötrik, de beveri!!! Hárommal viszünk, 16-13! És még ki is küldik Császárt. Vujin bődületes kapufája!

23′ Terzic egyenlít, 13-13. Lékai tör be, kés a vajba, 14-13! Emberhátrány ide vagy oda. Bajorhegyi indul, 15-13!!!

22′ Rajko Prodanovicot küldik ki, kettős hátrányban fél percig, plusz hetes is… Császár… MIKLER!!! Beocanin jön, és jön Sulc is, atyaég mekkora gól! 13-12!

21′ Lékai eladja, Iváncsik Gergő indul, 11-12… Skaliczki mester időt kér. Kiegészül a Veszprém, amikor Ancsin száll az egekbe és szaggatja a hálót! 12-12!

20′ Pribanic is pályán. Császár sípszóval lő gólt, nem érvényes. Ez már igen betörés után, plusz Czina mehet ki… 11-10. Gulyás szerez labdát, veszprémi fórnban, lerohan, 11-11. Zúg az Építők…

19′ Bajorhegyiről hetes, ki is áll Ádám. Vujin lő… Mikler Roli véd!!!! Vujin átlő, ezt is fogja Mikler! Zubai indul, Sulic eltarolja a levegőben hetes! És kettő perc ez is! Jön Fazekas. Rajko ellen tehetetlen! 11-9!

18′ Zubai tör be, elgyalulják a levegőben, Császár, hetes! Prodanovic, 10-9! Rajko 5. találata. Mocsai időt kér.

17′ Hosszan támad a Veszprém. Terzic bombáz mellé. Sulc lőhetne, nem lő. Feláll a fal.

16′ Lékai a pályán, Zubait védi Alilovic. Vadkerti nem tud labdát szerezni, hajszálon múlt.

15′ Ancsin elképesztő átlövése! 9-8! Császár újabb irdatlan átlövése, 9-9.

14′ Prodanovic szélről, kapufa, benn van, kikotorja a kapus, de megadják, benn is volt! 8-7! Vujin a szaggatottról, emberhátrányból… 8-8.

13′ Császár csuklója villan csak úgy váratlanul, 7-7. Laluska az első két perces büntetés boldog tulajdonosa.

12′ Vadkerti indul, szabaddobás a vége. Tördeli a jékot a Veszprém, Alilovic véd.

11′ Terzic a jobb alsó sarokba suhint, 7-6. Ancsint küldik padlóra. Masszív piros védelem. Buday lövése gyenge, Alilovic olvassa. Vujin irgalmatlan átlövése lábmagasságban, Mikler! Az ismétlés rossz.

10′ Vujin ismét, 6-5. Zubai Szabi lövése pattan le a földre, 7-5!

9′ Ancsin Gabi, micsoda gól! Tegnap kilenc, ma az első, Aliloviccsal együtt a kapuban a labda, 6-4!

8′ Schuch lök a levegőben, nincs két perc, de szegedi gól sem. Vujin farag, 5-4.

7′ Álom- és villámrajt! Zubai teremti le Vujint. Terzic keze sül, 5-3.

6′ Zubainak lap. Mikler Roli véd és indít, Prodanovic! Robban a csarnok, 4-2! Rossz passz a Veszprémnél, Vadkörte indul, 5-2!!!

5′ Sulc, a felvidéki tüzér pattintja le, 2-2! Eladott labda után jövünk! Prodanovic emelkedik az egekbe, és benn a vezető gól! 3-2!

4′ Sulic a gólszerző a Veszprémnél, 1-2, Czina sárgul most.

3′ Schuch sárgul. Zubai beesik a hatosra, a dobás kimarad, de már hetes! Rajko nagyon pimasz hetese, 1-1!

2′ Alilovic véd ismét. Gulyás átlövi a falat, 0-1.

1′ A mieink kezdenek. Sulc laposan, térdmagasságban, megpattan, Alilovicé. Iváncsikot Mikler védi.

16.10: A mieink kékben, a veszprémiek pirosban. Ugye tudjuk, hogy a jó fiúk mindig a kékek? Himnusz.

16.05: Rövidesen kezdődnek a bemutatások. Bevonul a Veszprém, aztán a mieink. A Pick-tábor hangorkánja nagyon ott van, mintha csak otthon lennénk!

15.55: Javában zajlik még a melegítés, izzítanak a fiúk, hangolnak a drukkerek. A tegnapi elődöntőt mintegy 600-an nézték, most azért ennél többen vannak.

15.50: A bronzcsata második félidejében kiakadt a csarnok eredményjelző-táblája, a meccs utolsó negyedórája kézi időméréssel zajlott. Bütykölik még, most jelentik be, hogy 10 percet csúszunk, nyilván ezért. Igazság szerint a helyszín viszonyai kissé méltatlanok a rendezvény presztízséhez…

15.40: Frenetikus szurkolásba kezd a Pick-tábor, jó sokan vannak a drukkereink, egyelőre veszprémieket csak nyomokban tartalmaz a Sportmax.

15.35: Sok szeretettel köszöntjük Olvasóinkat! Hamarosan kezdődik a férfi kézilabda magyar kupa döntője a Pick Szegeddel és az örök rivális Veszprémmel! Épp most ért véget a bronzcsata, melyen a Tatabánya 24-21-re diadalmaskodott a Balatonfüred ellen.

Kommentek

Hírzóna

Szegedi sikerek a budapesti jiu-jitsu versenyen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Szerző:

Február 9-én és 10-én rendezte a Magyar Grappling Szövetség a Budapesti Bajnokságot, amely egyben korosztályos magyar bajnokság volt az ifjak, míg liga forduló és kvalifikációs lehetőség a felnőtt korosztály számára. Kommentek

Tovább olvasom

Sport

Szegedi versenyző is volt az aranyhorgászok között

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Szerző:

A magyar női horgászok is nyertek.

Tovább olvasom

Sport

Fölényes szegedi siker a tenerifei triatlon versenyen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Szerző:

Badar Gergő több mint 7 perccel előzte meg a francia riválisát.

Tovább olvasom

Aktuál