Gazdaság

A Jobbik a hazai élelmiszerek vásárlására buzdítja a vevőket

A Jobbik a hazai élelmiszerek vásárlására buzdítja a vevőket

2012. április 6., péntek
A Jobbik a hazai élelmiszerek vásárlására buzdítja a vevőket

A Jobbik arra szeretné felhívni a vásárlók figyelmét, a húsvéti "felfokozott hangulatú" időszakban jobban figyeljenek oda arra, hogy mit vásárolnak és támogassák a hazai termelőket az ellenőrzött minőségű hazai termékek vásárlásával - mondta el Z. Kárpát Dániel pénteken, a budapesti Fény utcai piac előtt tartott sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus arról is beszélt, hogy elégtelennek tartják a Magyarországra érkező élelmiszerek ellenőrzését, hiszen amíg húsvétkor több ezer tonna sonkaféleség kerül forgalomba, addig a hatóságok ebből mindössze 53 féle terméket ellenőriztek eddig. A Jobbik ezért - csatlakozva civil szervezetekhez - aktivistái segítségével a húsvéti ünnepi hétvégén országosan próbálja meg kiszűrni a rossz minőségű termékeket, vagy éppen a megtévesztő akciókat kínáló áruházakat. Az MTI kérdésére

Z. Kárpát Dániel

hozzátette: elsősorban abban tudnak segíteni, hogy a panasszal élő vásárlókat elirányítják az adott hatósághoz, amely segíteni tud. A Jobbik egyébként a húsvéti akciójának függvényében a jövő héten dönt arról, hogy szervezzen-e országos élelmiszerrazziát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.