Közélet

A DK Fidesz-pártirodává keresztelte át a megyeházát

A DK Fidesz-pártirodává keresztelte át a megyeházát

2012. április 27., péntek
A DK Fidesz-pártirodává keresztelte át a megyeházát

Ígéretük szerint utoljára tartottak sajtótájékoztatót a megyei közgyűlési elnökről a Demokratikus Koalíció tagjai. A DK szerint Magyar Anna az elmúlt fél évben hét csapást mért a megyére, B. Nagy Lászlótól pedig azt várják, hogy mondjon le kormánymegbízotti tisztségéről.

A megyei közgyűlés ülése előtt szokás szerint sajtótájékoztatót tartott a Demokratikus Koalíció helyi szervezete a Rákóczi téri épület előtt.

Szabó Bálint

, a DK-s szóvivő úgy látja,

Magyar Anna

közgyűlési elnök, fideszes országgyűlési képviselő hét csapást mért Csongrád megyére. Ezek közé tartozik a korábbi megyei intézmények államosítása, illetve a díszpolgári cím adományozása

Deutsch Tamásnak

. A csapások között említette továbbá, hogy immár nem tarthat a megyeháza épületében sajtótájékoztatót a DK, s azt, hogy

Schmitt Pált

lemondása előtt Szegedre hívta a megyei közgyűlés elnöke. „Magyar Anna a Fideszben kegyvesztett, a megyében pedig megvetett, nem méltó posztjára” – közölte Szabó. Hozzátette, befejezték a „Magyar Annázást”, a DK nem tekinti őt megyei elnöknek.

B. Nagy Lászlóval

kapcsolatban

Orosz Gábor

, a DK választókerületi szervezője elmondta, a párt nem ért egyet azzal, hogy valaki egy személyben országgyűlési képviselő, választókerületi elnök, s kormánymegbízott legyen. A DK azt várja, mondjon le kormánymegbízotti posztjáról a Fideszben betöltött szerepe miatt. B. Nagy egyébként nem is tagja egyetlen pártnak sem. A sajtótájékoztató végén Fidesz-pártirodává keresztelték a DK-sok a megyeházát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.