Sport

Vízilabda: simán verte a Fradit a Beton + FOTÓK

Vízilabda: simán verte a Fradit a Beton + FOTÓK

2012. március 26., hétfő
Vízilabda: simán verte a Fradit a Beton + FOTÓK

Megerőltetés nélkül, könnyed győzelmet aratott az A-Híd Szeged Beton VE a Ferencváros ellen az OB I negyeddöntőjének első mérkőzésén Hódmezővásárhelyen.

17
-
8
A-Híd Szeged Beton VE
-
FTC-Fisher Klíma
Férfi vízilabda OB I negyeddöntő

Kezdettől fogva uralta a mérkőzést Vincze Balázs vezetőedző együttese, a "hazaiak" győzelme egyetlen pillanatig sem volt kérdéses a vásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszodában. A szervezetten működő védekezéssel nem tudtam mit kezdeni a zöldsapkás ferencvárosiak, míg támadásban rendkívüli módon kijött a szegediek fölénye. A gólzáporosra sikerült harmadik negyedben azért be-becsúsztak hibák, a kilenc gólos előny birtokában (12-3) kevésbé koncentráltak Juhász Zsolték, ez azonban nem fenyegette hétfői győzelmüket, azonban a későbbiekben nem engedhet majd meg magának a csapat efféle bakikat - gondoljunk csak a várhatóan az Egerrel vívandó elődöntőre, valamint az április közepi Mladost Zagreb elleni rendkívül fontos BL-mérkőzésre. A sima 17-8-as győzelem előrevetíti, hogy várhatóan a szerdán, 18 órakor a Népligetben tartandó visszavágón sem lesz nehéz dolga a Szeged Betonnak, amennyiben hozza szokott fegyelmezett védekezését és eredményes támadójátékát. A többi negyeddöntőben is érvényesült a papírforma az első mérkőzéseken, a Vasas kezdeti nehézségek, majd három negyeden át tartó szoros meccs után darálta be a szentesieket (16-10), az Eger is megküzdött egy félidőn át a Debrecennel (13-9), míg a Honvéd a második negyedben ugyan faképnél hagyta a Szolnokot, ám Gocicék felzárkóztak a hajrára, s csak az utolsó pillanatokban tudta bebiztosítani - javarészt

Gergely István

extrateljesítményének köszönhető - győzelmét

Vad Lajos

együttese (9-7).

Férfi vízilabda OB I negyeddöntő, 1. mérkőzés:

A-Híd Szeged Beton VE - FTC-Fisher Klíma 17-8 (4-2, 5-1, 6-4, 2-1)

Hódmezővásárhely, Gyarmati Dezső Sportuszoda, 300 néző. Vezette: Csanádi, Füzesi.

Szeged Beton:

BAKSA - Somogyi 2, Hegedüs, Bálint, MOLNÁR T. 5, Kunac 2, KISS CS. 3.

Csere:

Molnár D. (kapus), Török 2, Varga P., Lehmann, Kayes 2, JUHÁSZ ZS., Younger 1.

Vezetőedző:

Vincze Balázs.

FTC:

Kosztrov - Kincses 1, Illés, Paján 1, ERNYEY 3, Sántavy, Polovicz.

Csere:

Laboncz (kapus), Francsics 1, Manhercz, Simon R. 2, Szöllősi, Mocsári, Sánta.

Vezetőedző:

Ambrus Tamás.

Gól - emberelőnyből:

13/6, ill. 10/2.

Ötméteresből:

2/1, ill. -.

Kipontozódott:

Sántavy (20' - cserével végleg), Paján (26'), Illés (32').

Sárga lap:

Ambrus Tamás (19'). Vincze Balázs:

"Kemény felkészülés közepette vagyunk a Mladost Zagreb elleni BL-visszavágóra. Ezzel a győzelmünkkel pedig most tettünk egy lépést a bajnoki elődöntő felé."

Kiss Csaba:

"Nagyon lazán indult a meccs, hamar megnyugodtunk, s ezek után buta gólokat kaptunk. A harmadik negyedben védekezésben olyan hibákat követtünk el, amik talán még most a Fradi ellen beleférnek, de az elődöntőben már aligha fognak. Pici koncentráltság kell még, és akkor rendben lesz minden a későbbiekben."

További eredmények:

TEVA-Vasas-UNIQA - Kalo-MÉH CS&K Szentesi VK 16-10 (2-4, 5-3, 5-3, 4-0) ZF-Eger - Debrecen 13-9 (4-3, 3-2, 4-3, 2-1) Groupama Honvéd - Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP 9-7 (1-1, 5-1, 2-2, 1-3)

Online közvetítésünk:

VÉGE! 17-8 (4-2, 5-1, 6-4, 2-1)
32' Ernyey a rosszkézszélről, Molnár Dávid véd. Illést szórják ki, aztán a Fradié a labda. Itt a vége!
31' A szegedi bejátszás rossz, jöhetnek a zöldek. Lehmannt szórják ki. Mocsári tanácstalan pattintását vizet érés előtt blokkolja Kunac.
30' Kimarad a hazai fór, de jön az újabb. Younger keresztpassza elszáll Kiss Csaba felett... Bálintot szórják ki. Ernyey löketét a társ, Mocsári blokkolja...
29' Molnár Dávid nagy védése. Időt kér a Beton. Az ultrák közben karneváli hangulatot teremtenek kicsiben, éltetik a csapatot szünet nélkül.
28' Újabb labdaszerzés hátul. Papesz középre ad, de nincs ott más szegedi. Lejár a Fradi ideje, Molnár Tamás megúszik, lő, de belenyúlnak, nem csorog be.
27' Török újabb fórt értékesít, 17-8! Jó védekezés! Juhász passzát Török bombázza, blokk.
26' Hiba elől, jöhet a Fradi, Ernyey nem teketóriázik, bevarrja a harmadik gólját, 16-8. De lesz-e köztetíz?
25' Török ha törik, ha szakad, elhozza! Jön a fór, Somogyi kapja a szélen, be is lövi közelről, 16-7! Paján suhint rá, Molnár Dávid hárít remekül!
III. negyed: 15-7 (4-2, 5-1, 6-4)
24' Kunac kap vérszemet, látja a rést, közelebb megy, lő, gól! 14-6! Labdaszerzéls után délszaki megúszás, Younger löbböl, Kayest nyomorgatja a védő, nincs gól. Paján az ellenakcióból betalál, 14-7. Időt kér Vincze mester. Török az utolsó pillanatban bombáz vagy 8 méterről, kapufa! Ott a kipattanó Papesz előtt, bepöcköli! 15-7!
23' Kincses Attila lő át, ezt sem tudja védeni Baksa, 13-6. Lazult a védekezés, de ennyinél talán belefér. Mocsári második hibája. Kayes centerből pozdorjává zúzza a felsőlécet. Aztán Józsi remekül védekezik, simán labdát szerez.
22' Kunac is bevágja a maga gólját, 13-5! Remek védekezés, könnyű labdaszerzés, Török megúszik, de nem tud labdát kapni, viszont kiállítják kontra után...
21' Elhibázzuk az attakot, jöhet Fradi. Francsics lopakodik közel és kihasználja az emberelőnyt, 12-5, miután a kapu közepébe bombáz.
20' Papesz tarthatatlan a zöldsapkásoknak, 11-3! Sántavyt küldik ki, majd kikérik a sporik a labdát. Ráadásul cserés kiállítás és újabb ötös, Kiss Csaba nem is hibáz! 12-3! Simon Roland a jobb szélről vágja be, 12-4.
19' Kiss Csaba végezhet el egy büntetőt, kihagyja... Kunac szerez labdát, kiváló a védekezésünk eddig.
18' Papeszen senki, közelebb lopakodik, aztán sül a kéz, 10-3! Hege megy ki. Kiss Csaba terel el egy bejátszást.
17' Béci ismét elhozza ráúszáskor! Kunac lövi el senkitől sem zavartatva, kapufára pattan. Török szerez labdát.
Nagyszünet: 9-3 (4-2, 5-1)
16' Időt kér Vincze Balázs. Kibekkeljük a Fradi-attakot. Lehmannról Polovicz megy ki, Papesz labdáját Somogyi ejti ki, de aztán távolról is besodorja a kapuba! 9-3!
15' Elrontjuk a támadást, aztán a Fradi lökete megy mellé. Juhász az óra szorításában tüzel rosszkézhátsóból, Manhercz beleér, kapufa!
14' Törököt kiállítják. Ernyey durrant rá középről, Kayes belekap a labdába, gól, 8-3.
13' Kayest hárman gyűrik, de az új-zélandi óriás így is bevágja centerből! 8-2! Francsics elé csorog egy labda, közelről ráteszi, Baksa! Aztán egy rossz lövés hazai részről.
12' Labdaszerzés után Younger centerből, 7-2! Elfogy a támadóideje az ellenfélnek.
11' Illés Sándor durrant, Baksa véd. Papesz megúszik, kijön rá Kosztrov, szabaddobás, Molnárnak gyerekjáték kilőni az üres kaput! 6-2! És elment a kép az eredményjelzőről... Vissza is tér, úgy látszik csak újraindult.
10' Younger halássza el a labdát. Juhász forintos passza Töröknek, Béci tüzel, Kosztrov hárít. Mocsári megy ki Papeszről, Younger húzódik közelebb, Kosztrov hárít, az ismétlés Töröké, 5-2!
9' Ráúszás... Török Béci elhozza! És el is rontjuk a bejátszást... Younger nem is blokkol, csak kiveri a labdát a támadó kezéből. Kontra. Sántavyt vétlenül eltalálja egy kéz, kis ápolási szünet. Mocsári jön helyére.
I. negyed: 4-2 (4-2)
8' Hegét kiszórják, amikor ártalmatlanít egy bejátszást. Már jön vissza, amikor Simon Roland bepattintja jobbról, 4-2. Kayesre hárman mennek, csavar, mellé.
7' Kayes szed le egy labdát, de marad a vendégeknél, a bejátszás már a miénk. Manhercz tisztáz Kunac elől.
6' Kiss Csaba lő, Kosztrov remek reflexszel hárít. Labdát szerzünk. Kiss Csaba fenn maradt, kapja is a lasztit, beveri közelről! 4-1!
5' Bálintot szórják ki, hosszasan adogat a Fradi, Ernyey a kapásszélről bevágja, 2-1. Kayes remek labdát kap és tisztára játssza magát, átejti Kosztrovot centerből! 3-1! Sántavy rosszkézoldalról pattint, felsőléc!
4' A sarokba dobja a labdát a vendég csapat, nem tudnak mit kezdeni a szegedi védelemmel. Kiss Csaba is eldobja, nem talált helyzetben lévő társat.
3' Kincses próbálkozik centerből, Baksa hárít. Kiss Csaba centerez, Hege ráhúzza, véd Kosztrov, a kipattanót Molnár Tamás pöccinti be! 2-0!
2' Somogyi Papesznak centerbe, rámennek ketten, meg Kosztrov is, gyenge a lövés, mellé. Újabb elhaló Fradi-akció. Szegedi gól, de már kontrát fújnak.
1' Ráúszás, egyszerre csap le Török és Ernyey, játékvezetői labda! 27 másodperc, és Kiss Csaba bevarrja! 1-0! A Fradi nem tudja bejátszani a lasztit, miénk.
17.55 Felsorakoztak a csapatok a zsűriasztal felőli oldalán a medencének, kezdődnek a bemutatások. Neve hallatán Molnár Tamás fájdalmasan emeli karját, könyökét fogja, majd széles mosollyal jelzi: minden rendben. Hamarosan kezdünk...
17.50 A melegítésnek vége, miközben rákezdenek a szegedi ultrák, akik nem hiányozhatnak egyetlen meccsről sem. Nincs teltház, nagyjából 300-ra taksáljuk a szurkolószámot eddig.
17.45 Gyülekeznek a szurkolók, sok szegedi ruccant át Vásárhelyre. Rövidesen következnek a bemutatások. Csak magunk kapcsán jegyezzük meg: az újszegedi sportuszoda 'vízvonala' után kissé szokatlan több méter magasból rálátni a küzdőtérre, ám nem utolsó élmény...
17.30 Sok szeretettel köszöntjük Kedves Olvasóinkat a hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszodából, ahol rövidesen kezdődik az OB I negyeddöntőjének első felvonása a Szeged Beton és a Fradi között!

Jótékonyság és ingyenes belépés a negyeddöntőre

Mint a csapat honlapján olvasható, a vásárhelyi mérkőzésen nem lesz belépő, a negyeddöntő első csatáját tehát ingyen tekinthetik meg a szurkolók. Ugyanakkor lehetőség lesz a bejáratnál egy urnába pénzadományokat leadniuk a szurkolóknak, az összegyűjtött összeget a Kozmutza Flóra Általános Iskola és Szakiskola által létrehozott alapítvány kapja majd meg. A vásárhelyi helyszín nem véletlen, a csapat akklimatizálódik a Mladost Zagreb elleni Bajnokok Ligája negyeddöntő visszavágójára. Az április 18-i 18 órakor kezdődő derbire március 22. óta minden hétköznap lehet elővételben jegyet vásárolni az újszegedi sportcsarnok sportboltjában, Hódmezővásárhelyen pedig a Gyarmati Dezső sportuszodában. A jegy ára 1000 forint, 6 éven aluli gyermekek számára pedig ingyenes a belépés.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.