Sport

Vízilabda: a Mladost Zagrebet kapta a Beton (FRISSÍTVE)

Vízilabda: a Mladost Zagrebet kapta a Beton (FRISSÍTVE)

2012. március 2., péntek
Vízilabda: a Mladost Zagrebet kapta a Beton (FRISSÍTVE)

Péntek délelőtt sorsoltak a a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában, az A Híd-Szeged Beton VE a horvát Mladost Zagrebet kapta a negyeddöntőben.

A továbbjutásról oda-visszavágó alapon két mérkőzés dönt, az első meccset március 14-én vívják a felek a horvát fővárosban, a visszavágót bő egy hónap múlva, április 18-án rendezik - remélhetően Szegeden. "A három lehetséges ellenfél közül a legnehezebbet kaptuk, remek a játékoskerete a horvátoknak. Azonban úgy gondolom, hogy a Partizant megelőztük a csoportban, akkor nem kell félnünk a Mladosttól sem. Az mindenképpen kedvező, hogy az első meccset idegenben vívjuk" - értékelte a sorsolást

Vincze Balázs

, a Szeged Beton trénere

a klub honlapján

. "Nehéz ellenfelet kaptunk, ráadásul a két meccs között jó hosszú idő telik majd el. Nagyon bízom a csapatunkban. A csoportmeccsek alatt megmutattuk az erőnket, így reménykedem a továbbjutásban" - tette hozzá Varga Péter csapatkapitány. A Mladost az idei BL-csoportban az éllovas Jug Dubrovnik (18 pont) mögött második lett 12 ponttal – az utolsó csoportmeccsen 11–10-re nyertek Újvidéken –, megelőzve a német Spandau és a szerb Vojvodina gárdáját.

Vasas: Irány Dubrovnik!

Vincze Balázs együttese mögött a második helyen továbblépő angyalföldi gárda elkerülte mind a végső győzelemre legesélyesebb -

Benedek Tibor, Kásás Tamás

és

Madaras Norbert

személyében három magyar olimpiai bajnokot is felvonultató - tavalyi ezüstérmes olasz Pro Reccót, mind a volt vasasos

Varga

fivéreket, a 2008-as pekingi ötkarikás aranyérmes

Dánielt

és

Dénest

is a soraiban tudó harmadik negyeddöntős horvát alakulatot, a Primorje Rijekát. Persze, így sem lesz könnyű dolguk a csoportját száz százalékos teljesítménnyel nyerő Jug ellen. Az oda-visszavágós rendszerű párharcok győztesei folytathatják a legjobb négy között, a Final Fourban, amelyet május 11-12-én rendeznek meg egyelőre még nem ismert színhelyen. Továbbjutás esetén a Vasasra a Budva-Recco, a Szegedre a Rijeka-Herceg Novi csata nyertese vár.

A férfi vízilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőinek párosítása:

Jug Dubrovnik (horvát) - TEVA-VASAS-UNIQA Mladost Zagreb (horvát) - A-HÍD SZEGED BETON VE Primorje Rijeka (horvát) - Jadran Herceg Novi (montenegrói) Budva (montenegrói) - Pro Recco (olasz)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.