Közélet

TEK: a szervezet sosem lép fel törvénytisztelő polgárokkal szemben

TEK: a szervezet sosem lép fel törvénytisztelő polgárokkal szemben

2012. március 31., szombat
TEK: a szervezet sosem lép fel törvénytisztelő polgárokkal szemben

A Terrorelhárítási Központ (TEK) sosem fog fellépni törvénytisztelő polgárokkal szemben, amúgy pedig nem feladata közterületi rendezvények biztosítása sem - közölte a szervezet szombaton az MTI-vel, visszautasítva ezzel a Demokratikus Koalíció és a népszava.hu állításait.

A TEK közleményében érthetetlennek, felelőtlennek nevezte az ellenzéki párt "hamis vádaskodását". A szervezet szerint a DK azzal próbálja riogatni a közvéleményt, hogy a szervezet erőszak alkalmazását tervezné a Sándor-palota előtt tüntető békés polgárokkal szemben. A TEK ezzel arra utalt, hogy a DK előző nap arra szólította fel "

Orbán Viktor

magánhadseregét, hogy ne alkalmazzanak erőszakot a

Schmitt Pál

esetleges hivatalban maradása esetén tüntetőkkel szemben". A TEK feladata, hogy védelmet és biztonságot nyújtson minden magyar ember számára. Ezt a feladatát mindenfajta terrorfenyegetés esetén ellátta a múltban, és ellátja a jövőben is - szögezték le a közleményben. Közölték: "a valóságtól és a józan észtől is elrugaszkodottnak" tartják, ezért ismételten és nyomatékosan cáfolják a népszava.hu internetes portál állítását, amely szerint "a TEK szakemberei irányítják a köztársasági elnök lépéseit", "hermetikus elzárását a TEK főigazgatója rendelte el". Mint írták, a TEK főigazgatója a szervezet egészének irányításáért felel, a köztársasági elnök védelmének részleteiről a Személyvédelmi Igazgatóság állománya gondoskodik. Hozzátették: a védelem jellegének meghatározása szakmai kérdés, ami nem terjed ki az elnök programjának megtervezésére vagy befolyásolására. A TEK közölte azt is: felkérik a népszava.hu-t, hogy tartózkodjon valótlan állítások közlésétől, mert az jogi következményeket vonhat maga után.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.