Sport

Tatai Péter: Minden fronton a maximumra törekszünk!

Tatai Péter: Minden fronton a maximumra törekszünk!

2012. március 8., csütörtök
Tatai Péter: Minden fronton a maximumra törekszünk!

A Pick Szeged szerda este parádés játékkal jutott tovább a magyar kupa final fourjába. A Csurgó elleni diadalban nem kis szerepe volt a hazai kapusnak, Tatai Péternek, aki a második félidőben lehúzta a rolót.

A találkozó két félideje szinte teljesen ellentétes arcát mutatta ennek a szép sportágnak. Az első játékrész ugyanis rendkívül izgalmasan alakult, s végig fej-fej mellett haladt a két együttes, a folytatásban azonban már-már állva hagyta ellenfelét a hazai alakulat, s a félidei háromgólos előny végül tizenháromra duzzadt. A fölényes siker okairól, az elmúlt, valamint az elkövetkezendő napokról beszélgettünk a mérkőzést követően az este egyik hősével, a második játékrészben remeklő Tatai Péterrel.

– Gratulálunk a nagyszerű győzelemhez! Ön szerint minek köszönhető, hogy a második félidőben mindössze öt gólt kaptak, s a várakozásokat felülmúlva végül simán nyertek?

– Véleményem szerint a legnagyobb különbség a két játékrész között az volt, hogy bár az első harminc percben is jól működött a védekezésünk, ám a támadás-befejezéseinkbe rendre hiba csúszott, nem volt megfelelő a dobáshatékonyságunk. Szerencsére ezen a játékelemen sikerült a szünetben nagyon sokat javítanunk, a hátsó alakzat tagjai pedig legalább olyan jól tudtak együttműködni, mint az első félidőben, ráadásul sokkal gyorsabban, illetve lényegesen dinamikusabban tudtunk játszani. Ráadásul nem lehet elégszer megköszönni hatalmas szurkolótáborunk biztatását, ami nagyon sokat segített nekünk! Ezeknek a tényezőknek köszönhetően szépen, fokozatosan el tudtunk lépni a Csurgótól.

– Mennyire nehezítette meg a dolgát, hogy a második félidőben szállt be, amikor Mikler Rolandot váltotta a kapuban?

– Igazság szerint kezdetben valamivel nehezebb dolgom volt, de nem jelentett komolyabb fennakadást, hiszen a kapusok esetében viszonylag gyakran előfordulhat ilyen eset. Már a kispadon is igyekeztem együtt élni a játékkal, figyelni a csurgóiakra, hogy kitől mire lehet számítani, hogy minél felkészültebb lehessek, ha játéklehetőséghez jutok.

– Milyen hatása lehet ennek a sikernek a szezon folytatását illetően?

– Egyértelműen jót tett az önbizalmunknak a továbbjutás, illetve annak mikéntje, ám semmiképpen sem nyugodhatunk meg, s nem vonhatunk le messzemenő következtetéseket. Nem követhetjük el azt a hibát sem, hogy az alapszakasz hátralévő összecsapásait félvállról vesszük.

– Mik a hétvégi, veszprémi vereség tanulságai?

– Szombaton érződött többünkön a bizonytalanság és sajnos nem játszottunk jól – úgy érzem, közel sem teljesítettünk annyira meggyőzően, mint ezen a teltházas meccsen –, de ennek ellenére hasznosnak ítélem meg a rangadót. A vendégszereplésünknek köszönhetően ismét szembesülhettünk azokkal a hibákkal, amelyeket leginkább a Veszprém ellen követünk el. Most pedig az a feladatunk, hogy ezeket minél jobban visszaszorítsuk. Bízom benne, hogy hazai legnagyobb riválisunkkal legközelebb a kupadöntőben találkozunk!

– Hogyan értékeli a csapat Bajnokok Ligája-szereplését?

– Nagyon nehéz csoportba kerültünk. Ha szerencsésebbek vagyunk, és minden nekünk kedvez, talán bravúrral tovább is juthattunk volna. Látjuk a hibáinkat, s azt is, hogy merre kell haladnunk, s igyekszünk a helyes úton végigmenni! Ha ez megtörténik, akkor ezután is lesz helyünk az elitligában!

– Mennyire jelent problémát a játékosok számára a hármas terhelés? A Bajnokok Ligája-kiesést követően is ott van a bajnokság, a kupa és áprilisban a válogatottal olimpiai kvalifikációs tornán is sokan részt vesznek a keretből, s mindenhol helyt kell állni…

– Megmondom őszintén, elég nehéz összeegyeztetni, hiszen a játékoskeret nagy része tagja valamelyik válogatottnak, és a klub számára nagyon fontos ezekre az időszakokra minél jobban felkészülni, hogy minél kisebb fennakadással lehessen abszolválni ezeket a szituációkat. Ráadásul nem rendelkezünk akkora játékosállománnyal, mint a Veszprém, és a sérültjeink miatt nagyon sokszor volt rövid a kispadunk. Elsősorban a rotációs lehetőségek terén van számottevően előnyösebb helyzetben a dunántúli együttes, a keretek erősségét tekintve nincsenek akkora különbségek. Igyekszünk minél jobban megközelíteni a Veszprémet, és bár továbbra is őket tartom esélyesebbnek a bajnoki cím kivívására, egy pillanatig sem könnyíthetjük meg a dolgukat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.