Gazdaság

Szöulban tárgyal Schmitt Pál

Szöulban tárgyal Schmitt Pál

2012. március 28., szerda
Szöulban tárgyal Schmitt Pál

Magyarországi érdekeltséggel is rendelkező vállalatok vezetőivel tárgyalt Schmitt Pál szerdán a dél-koreai Szöulban, a magyar államfő találkozott a Doosan csoport és a Hankook Tire vezetőivel.

Schmitt Pál

szöuli látogatása harmadik napján dél-koreai üzletemberekkel találkozott. Reggel megbeszélést folytatott a Doosan csoport elnökével,

Pak Jong Szunggal

, aki egyben a koreai olimpiai bizottság elnöke is. A Doosan főként gépiparral és erőmű-technológiával foglalkozik, beszállítóként szívesen részt venne a paksi atomerőmű esetleges bővítésében. Schmitt Pál ezután

Cso Jang Rajjal

, a Hankook Tire elnökével találkozott. A Koreai Bútor Múzeumban először közösen megnézték az antik koreai bútorok kiállítását, majd az államfő a magyar gazdasági növekedéshez való hozzájárulásáért a Magyar Érdemrend Középkeresztjével tüntette ki a Hankook elnökét. A Hankook Tire-nek Kelet-Ázsián kívül egyedül Magyarországon, Rácalmáson van gyára, amely nemrég érte el teljes gyártókapacitását.

Szu Szung Hva

, a Hankook Tire elnök-helyettese az MTI Hírcentrumnak elmondta, 2005-ben az ország központi elhelyezkedése, a kormányzati támogatás és a képzett munkaerő miatt választották Magyarországot. Az abroncsgyárban jelenleg kétezren dolgoznak és évente 12 millió abroncsot gyártanak. A Hankook az elmúlt 7 évben 550 millió eurót fektetett be Magyarországon. Schmitt Pál délután ellátogat a Samsung Electronics központjába és találkozik a cég elnökével.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.