Közélet

Szegedi járatokat is ritkít a MÁV

Szegedi járatokat is ritkít a MÁV

2012. március 9., péntek
Szegedi járatokat is ritkít a MÁV

Járatritkítással igyekszik spórolni a MÁV, a menetrend módosítása a szegedi vonalat is érint. Újszeged állomásán megszűnik a vasúti közlekedés.

Anyagi okokból, valamint a vasúti közlekedés racionalizálásának céljából ritkítja járatait a MÁV. A menetrendváltozások a szegedről közlekedőket is érinti: A menetrendváltás szerint a Szeged–Hódmezővásárhely–Békéscsaba vonalon futó tizenkét járat kilencre csökken majd. További kilenc, Szeged-Kiskunfélegyháza között mozgó járat is megszűnik, ezek Jánosszállást, Szatymazt, Őszeszéket és Kisteleket érintik. Szeged nagyállomásról vonattal Kecskeméten át Budapest felé, Hódmezővásárhelyen át Békéscsaba irányába, Újszegedről Makón és Mezőhegyesen át Békéscsabáig utazhatunk. Az újszegedi állomás közlekedése is megszűnik, innen nyolc járat közlekedett naponta Makó és Békéscsaba irányába. Ritkábban járnak majd a vonatok a Kiskunfélegyháza–Szentes–Orosháza vonalon is. A változásokról, valamint a részletes menetrendről

a MÁV honlapján

tájékozódhat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.