Gazdaság

Részletekben fizetnék a kórházi adósságállományt

Részletekben fizetnék a kórházi adósságállományt

2012. március 5., hétfő
Részletekben fizetnék a kórházi adósságállományt

Év végéig húzná a Nemzeti Erőforrás Minisztérium az Orvostechnikai Szövetség kórházak felé fennálló, mintegy 15 milliárd forint lejárt követelés kifizetését - írta hétfői számában a Napi Gazdaság és a Világgazdaság.

A Napi Gazdaság azt írta: tavaly decemberben három részletben összesen mintegy 46 milliárd forinthoz jutottak a kórházak, ami elegendő lett volna a 2012-es év tartozásmentes indításához, de mivel ezt az összeget nem tartozás-, hanem kapacitásarányosan osztotta el a tárca, a 2011. szeptember 30-án nyilvántartott 43 milliárd forint felhalmozott adósságból nettó 15 milliárd néhány egységnél áthúzódott mostanra. A javaslat szerint ezt az összeget év végéig egyenlő részletekben fizetnék ki, s a követelések nem faktorált késedelmi kamatterheinek elengedését is szorgalmazzák - nyilatkozta a lapnak

Hornyák László,

az Orvostechnikai Szövetség elnöke. A Világgazdaság egy, az egészségügyi államtitkárság által a beszállítóknak írt levélre hivatkozva arról is beszámol, hogy a kormányzat azt szorgalmazza, hogy ha nem közbeszerzésről van szó, a cégek 150 napos fizetési határidőt fogadjanak el. A lap szerint a szállító cégek körében a javaslat tiltakozást váltott ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.