Közélet

Ponton várja a Tiszán a Béke úszóházat + FOTÓK

Ponton várja a Tiszán a Béke úszóházat + FOTÓK

2012. március 12., hétfő
Ponton várja a Tiszán a Béke úszóházat + FOTÓK

Ahogyan a jég elolvadt a Tisza szegedi szakaszán, úgy kezd éledezni a folyóparti élet. A medencés kikötőben átalakuló régi Béke úszóházat már egy ponton várja a parton.

Mint arról korábban portálunk is

beszámolt

, a szegedi medencés kikötőben új ruhát kapott a Béke úszóház. A munkálatok előrehaladását jelzi, hogy – a jég elvonultával – a korábbi helyén már egy megújult kikötő ponton várja a várhatóan júniusban ideérkező új tiszai szórakozóhelyet.

A magas vízállás valakinek áldás, valakinek átok

Míg a jachtkikötőben a Szőke Tisza mentésén

dolgozók

azért fohászkodnak, hogy a zöldár minél később érje el a városi folyószakaszt, addig a Béke kivontatására a jelenlegi vízszint még nem alkalmas. Amint azonban az új úszómű megkapja a szükséges szakhatósági engedélyeket, már csak a megfelelő vízállásra várnak, hogy kivontassák a Huszár Mátyás rakpartra. Addig azonban meg kell elégedjünk a sportcélokra és hajókikötőnek még éppen alkalmas Szabadság úszóházzal, valamint a hamar közkedveltté vált Tisza River Café látványával.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.