Vélemény

Óvodásrajzok kiállítása Újszegeden

Óvodásrajzok kiállítása Újszegeden

2012. március 31., szombat
Óvodásrajzok kiállítása Újszegeden

Kedves Újszegedi Óvodások és Általános Iskolások! Örömmel hirdetjük nektek, hogy Kormos Tibor, Rózsavölgyi József György, Pocsai Blanka, Újszeged önkormányzati képviselői, és a Bálint Sándor Művelődési Ház 2012. április 19. – május 5. között a Bérkert utcai, a Fő fasori, a Temesvári körúti, Baross L. u-i (Odessza I. sz.), a Vedres utcai és a Tiszaparti Óvodák; a Gregor József Általános Iskola, a Tisza–parti Általános Iskola és a Vörösmarty Mihály Általános Iskola óvodásai és általános iskolai tanulói részére megrendezik a XXI. Újszegedi Gyermekrajz Kiállítást, „ép testben ép lélek” címmel.

Örülnénk – mi, rendezők – ha sok-sok szép rajzot készítenétek. 2012-ben az egész világ Londonra fog figyelni, ahol idén rendezik meg a XXX. Nyári Olimpiai Játékokat. Ehhez a nagyszerű sporteseményhez szeretnénk mi is csatlakozni ezen rajzkiállítással. Ezúttal tehát olyan képeket várunk tőletek, amelyek azt mutatják be, hogy melyek a kedvenc sportágaitok, melyeket próbáltatok már ki, illetve melyek gyakorlására van itt Újszegeden lehetőségetek. Természetesen várjuk munkáitokat az egészséges életmóddal kapcsolatosan is, hiszen a sport és az egészséges élet kiegészítik egymást, s valósítják meg a régi mondást: „Ép testben ép lélek”. Normál, vagy dupla méretű rajzot egyaránt küldhettek, bármilyen technikával dolgozhattok, de csak természetessel (vízfestmény, tempera, ceruzarajz, filctoll, tusrajz, zsírkréta stb.). Az óvónéniket, tanár néniket és bácsikat arra kérjük, hogy 50x70-es, vagy 70X100-as triplex kartonokra helyezzék föl a legszebb rajzokat. (A kartonokat lehetőség szerint álló helyzetben használják, mert csak így tudjuk az összes alkotást esztétikusan kiállítani.) Egy intézménytől maximum négy tablót várunk, melyeket 2012. április 12-ig kell behozni a Bálint Sándor Művelődési Házba. Az ünnepélyes megnyitó 2012. április 19–én, csütörtökön 11.00-kor lesz. A XXI. Újszegedi Gyermekrajz kiállítás ugyan nem verseny, de emléklapot minden ifjú kiállító kap, s a legügyesebbek értékes jutalomban is részesülnek. Sok szeretettel várjuk alkotásaitokat! Kormos Tibor, Rózsavölgyi József György, Pocsai Blanka, Újszeged önkormányzati képviselői és Kiss Ernő a Bálint Sándor Művelődési Ház igazgatója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.