Gazdaság

Orbán: a német ipar Magyarország kiemelkedő szövetségese

Orbán: a német ipar Magyarország kiemelkedő szövetségese

2012. március 6., kedd
Orbán: a német ipar Magyarország kiemelkedő szövetségese

A német ipar Magyarország szövetségese, mert nem a piacunkat akarja megszerezni, hanem szüksége van a munkánkra - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Kecskeméten, a Knorr-Bremse haszongépjármű üzletágának beruházását bejelentő rendezvényen.

Mi magyarok gyarmatosítóknak tekintettük azokat, akiknek csak a piacunk kellett, és mindig szövetségesnek tekintettük azokat, akiknek szükségük volt a munkánkra is - hangsúlyozta

Orbán Viktor

. A miniszterelnök szerint a kecskeméti beruházás is egy fontos jelzés, amely azt jelenti: Magyarország távolodik a válságzónától, hogy "jó irányba mennek a dolgok". A német Knorr-Bremse vállalatcsoporthoz tartozó Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. több mint 5 milliárd forintos beruházással egy korszerű, modulárisan kialakított gyártóépületet és fejlesztőlabort épít zöldmezős beruházásként, 22 ezer négyzetméter alapterületen. A projekt az Európai Unió támogatásával az új Széchenyi Terv keretében valósul meg. A támogatás összege 1,2 milliárd forint. Az új gyár 110 új munkahelyet teremt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.