Sport

Női futball: Szegeden tört meg Fradi-átok + FOTÓK

Női futball: Szegeden tört meg Fradi-átok + FOTÓK

2012. március 30., péntek
Női futball: Szegeden tört meg Fradi-átok + FOTÓK

Nyerhető meccsen végül két góllal alul maradt a Szegedi AK NB I-es női labdarúgócsapata a Ferencvárossal szemben, a péntek délutánra előre hozott bajnoki mérkőzésen.

A Felső Tisza parti stadion hátsó pályáján, a "pockoson", a nagy erejű, hideg szélben és szemerkélő esőben elkezdett találkozón kiegyenlített játékkal nyitottak a felek, majd fokozatosan fölénybe került a hazai csapat.

Cserenkó Szabolcs

tanítványai a játékrész felétől egyértelműen uralták a játékot -

Horváth Melinda

hazai kapusnak szinte dolga sem akadt. Jöttek a szépen kidolgozott helyzetek is, a jobb oldalon a csapatkapitány

Szalai Ágnes

és

Horváth Hanna

agilis játéka nem egyszer hozta zavarba a zöld-fehér védőket. Előbbi ziccert is rontott, egy az egyben törve kapura nem sikerült a vendég hálóőr

Aschenbrenner Rékának

kötényt adnia a félidő közepén. A 40. percben

Baksa Katalin

szép mozdulattal a tizenhatos bal oldaláról leadott lövését is fogta a kapus egy látványos vetődéssel, így maradt a gólnélküli eredmény a szünetben.

Fordulás után nagy elánnal rontott a SZAK-nak a Fradi, s egy kapura fejelt labdánál még Horváth Melinda a felsőléc és a szerencse segítségével hárítani tudott ugyan, azonban az 56. percben egy elkerülhető góllal megszerezték a vezetést a zöld sasok. Történt, hogy szabadrúgást végezhetett el a Fradi a kezdőkörből, mely mögé a korábban a SZAK-ból a fővárosiakhoz igazolt Beke Adrienn állt, s a váratlanul, ám annál jobb érzékkel kapura küldte a labdát, melyet a szél is megtolt, s nagy erővel csapódott a hazai kapu bal oldalába - a hazai portás nem érhette el (0-1). Meg is élénkültek a ferencvárosiak, több veszélyes akciót vezettek, ám tíz perc elteltével mégis összejött az egyenlítés, amikor Zimányi Kovács Anikót jól ugratták ki középen ő pedig a kirohanó kapus és egy védő szorításában a kapunak háttal állva emelte át Aschenbrennert (1-1). Folyamatosan támadásban maradt ezután a Szeged, ám a 81. percben egy látványos szabadrúgáskombinációt követően eladott labdából kontrázott a Fradi, a végén pedig Zeller Dóra elhúzta a labdát Horváth kapus mellett és ugyan kisodródott, de be tudott találni (1-2). A bekapott gól megfogta a szegedi lányokat s három perccel később egy a hazai kapu előtti kavarodást követően nem tudtak felszabadítani a védők, Mosdóczi Evelin azonban élt a kínálkozó lehetőséggel és 3-1-re növelte az FTC előnyét. Az utolsó percekben Szil Tünde és Zimányi Kovács lábában maradt egy-egy gól, miután előbbi egy ígéretes 25 méteres szabadrúgást, utóbbi pedig egy jól elé tett labdát lőtt mellé. Maradt az 1-3, a Fradi megtörte hónapok óta tartó nyeretlenségi sorozatát, míg a SZAK-nek nem sikerült megnyernie a nyerhető meccset, jóllehet a szegedi lányok ezúttal is becsülettel végigküzdötték a találkozót. Az alapszakasz utolsó, 18. fordulójának április 8-i játéknapján Horváth Hannáék a jelenleg 3. helyen álló Astra otthonába látogatnak - számukra már tulajdonképpen tét nélkül, hiszen 9 megszerzett pontjukkal már biztosan nem léphetnek előrébb a 9. helyről, ugyanakkor az utolsó helyen álló Nyíregyháza sem előzheti már meg őket, s így kezdhetnek majd bele az alsóházi rájátszásba.

Női labdarúgó NB I 17. forduló:

Szegedi AK - Ferencvárosi TC 1-3 (0-0) Szeged, Felső Tisza parti stadion, 100 néző. Vezette: Borbás, Széll, Boldog. SZAK: Horváth M. - Miklós, Kardos, Németh Zsó. (Harcel 86'), Lévai (Galicz 88'), Szalai, Horváth H., Szil, Zimányi Kovács, Baksa (Dóczi 66'), Boros. Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs. FTC: Aschebrenner - Beke, Tóth B., Kertai (Faltusz 46'), Harsányi (Kocsa 46'), Kovács Sz., Csiszár, Vachter, Bereczki (Kovács K. 86'), Mosdóczi, Zeller. Vezetőedző: Bubcsó Norbert. Gólszerzők: Zimányi Kovács (66'), ill. Beke (56'), Zeller (81'), Mosdóczi (84'). Cserenkó Szabolcs: "A gólnélküli első félidő után éreztem a lányokban azt a tüzet és motivációt, amivel meg lehetett volna nyerni ezt a meccset, hiszen az első játékrészben sok helyzetet dolgoztunk ki, de ki is hagytuk azokat, míg az ellenfél egyszer tudta veszélyeztetni a kapunkat. Ekkor kellett volna eldöntenünk a meccset. A második játékrészben bosszantóan távoli szabadrúgás gól után sikerült hamar kiegyenlítenünk, ám a vendégek szerkezeti váltása után két gyors gólt kaptunk. A lányok hozzáállásával elégedett vagyok, a helyzetkihasználásunk még hagy kívánni valókat maga után."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.