Közélet

Nincs megállapodás a vasutas családtagok utazási kedvezményéről

Nincs megállapodás a vasutas családtagok utazási kedvezményéről

2012. március 20., kedd
Nincs megállapodás a vasutas családtagok utazási kedvezményéről

Nem született megállapodás a vasutasok családtagjainak utazási kedvezményét megszüntető módosító indítvány visszavonásáról Spaller Endre országgyűlési képviselő (KDNP) és öt vasúti érdekképviselet keddi egyeztetésén - közölték az érintett szakszervezetek az MTI-vel.

A Mérnökök és Technikusok Szakszervezete, a Mozdonyvezetők Szakszervezete, a Pályavasúti Dolgozók Szakszervezete, a Vasutasok Független Szakszervezeti Szövetsége és a Vasutasok Szakszervezete az egyeztetésen azt kérte a képviselőtől, hogy vonja vissza a személyszállítási törvényhez beadott módosító indítványát - tájékoztattak az érdekképviseletek. Közleményük szerint elvennék az utazási kedvezményt a MÁV csoport munkavállalóinak 25 év alatti, tanuló gyermekeitől, házas- és élettársaitól, összesen mintegy 53 ezer embertől. A vasutas családtagoknak járó kedvezmény tervezett megvonásának ügyében március 23-ra tűzték ki a következő egyeztetést.

Spaller Endre

módosító indítványát azzal indokolta: olyanok veszik igénybe a kedvezményt, akik lehet, hogy soha nem dolgoztak a MÁV-nál. A kedvezmény még más közlekedési vállalatoknál sem elterjedt, a szektoron kívül pedig teljesen ismeretlen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.