Sport

Labdarúgás: FK-parádé a szegedi rangadón + FOTÓK

Labdarúgás: FK-parádé a szegedi rangadón + FOTÓK

2012. március 24., szombat
Labdarúgás: FK-parádé a szegedi rangadón + FOTÓK

Két szegedi csapat egy sok helyzetet és gólt hozó, igazi közönségcsalogató találkozón birkózott meg egymással, s a végeredmény egy szép játékkal színezett, kék-fekete diadalt hozott.

1
-
4
USC Tanárképző Szeged
-
FK 1899 Szeged
Megyei II. osztály 20. forduló

Lendületesen kezdett az FK 1899 Szeged csapata, hiszen már a 11. percben vezetéshez jutott. A mérkőzést egészét tekintve azonban elmondható, hogy a fordulópont a 15. perc környéke volt, ahol a pályaválasztók megtörhették volna a Hüvös-legények iramát, de Brunczvik kapus bravúrral tornázta ki Vizi gólba tartó lövését. Innentől aztán futószalagon érkeztek az akciók, melyek több helyzetet is teremtek a kék-fekete gyümölcsfának, a legízletesebbet a 31. percben. A második játékrész első harmadában kissé megnyugodva, mondhatni kényelmesen fociztak Turjánék, Miskolczi mester tanítványai egyre agilisebbek lettek, ismét az FK hálóőrének kellet bizonyítania, hogy ne kezdje meg a gólgyártást az egyetemi csapat. A 60. percben megszületett a szurkolók csapatának harmadik találata, amitől ismét zsebben érezték a vendégek a győzelmet, s talán ennek a túlzott megnyugvásnak volt köszönhető, hogy két tanárképzős támadó is üresen iramodott meg kapujuk felé, és sikerült is góllá váltaniuk az akciót. A fehér mezesek vérszemet kaptak, magasabb fokozatra kapcsolva próbáltak újabb helyzeteket kidolgozni, de a kék-fekete védőfal többet már nem hibázott. A végére pedig még egy szépségdíjas találattal növelték előnyüket Dóráék. Összességében elmondható, hogy egy izgalmas és látványos, helyzetekben és gólban gazdag találkozót szurkolhattak végig, akik szombat este kilátogattak a Felső Tisza-parti stadionba.

Labdarúgó megyei II. osztály 20. forduló:

USC Tanárképző Szeged - FK 1899 Szeged 1-4 (0-2).

Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfüves pálya, vezette: Vereska Mátyás.

USC Tanárképző:

Seres - Bukovinszky (Bázsa 40'), Kószó, Terjéki, Vizsnyiczai (Gulyás 33'), Degovics, Kiss, Tóth G. (Röst 83'), Jánk, Vizi (Huszár 46'), Ördögh. Vezetőedző: Miskolczi József.

FK 1899 Szeged:

Brunczvik - Simon, Gonda, Turján, Dervaderics (Burzon 77'), Szalai (Murányi 35'), Csuka (Herczeg 71'), Imre, Holecska, Dóra, Stefkovics (Kálmán 61'). Vezetőedző: Hüvös Gábor.

Gólszerzők:

Ördögh (65'), illetve Holecska (11'), Dóra (31', 60'), Gonda (89') Miskolczi József:

"Nem vált be amire számítottunk, jobb volt a vendégcsapat. Kapusunk sérülése közrejátszott két gólban is. Nem tudott kijönni a szögletekre, s ez döntőnek bizonyult a mérkőzés végkimenetelét illetően.

" Hüvös Gábor:

"Sok kiváló, eddig ritkán látott jó teljesítmény jellemezte a mai meccset. Egyre magabiztosabban játszunk. Ma minden poszton felülmúltuk ellenfelünket, három meccsen eddig 11 gólt rúgtunk, ami mindenképp biztató a jövőre nézve, hiszen jönnek az igazi rangadók. Most fog igazán eldőlni, hány kilót is nyomunk. Szurkolóink ma is kitettek magukért, én pedig külön köszönöm ezt a névnapi ajándékot a csapattól."

90'VÉGE
89'GÓÓÓL! A végére még egy gólt feljegyezhetünk! Egy szöglet után kapufára levágódó labdát nem tudták felszabadítani a hazai védők, és Gonda fekvő helyzetben, fél fordulattal belőtte a labdát. 1-4
85' Egy Imre-lövést kellett hárítani Seresnek.
84' Kényszerítőzésből lett helyzete Kálmánnak, aki a kifutó kapus mellett a hosszú oldalt célozta meg, mellé lőve a játékszert.
83' Az egyetemistáknál is van egy csere: Tóth G. lejön, Röst lép fel a pályára.
77'SÁRGA LAP! Terjéki is kap egy sárgát, majd cserélt a kék-fekete alakulat: Dervaderics jön le, és Burzon lép a helyére.
76'SÁRGA LAP! Bánki is kiérdemelt egy sárga lapot.
71'SÁRGA LAP! Csere a vendégeknél: Csuka helyére Herczeg érkezett. Kiss közben kezezésért kapott sárgát.
70' A kék-feketék kihagyták a kihagyhatatlan helyzetet. Holecska lefutott a jobb oldalon, és az alapvonalról keresztbe passzolt, a labda szabadon találta Dórát, aki két méterről az üres kapu fölé lőtte.
65'GÓÓÓL! Teljesen üresen indult meg a jobb oldalon Dregovics, aki begyalogolt az FK tizenhatosán belülre, a kifutó Brunczvik mellett keresztbe passzolt, és az érkező Ördögh az üres kapuba lőtte a labdát. 1-3
61' Újabb csere: Kálmán érkezett Stefkovics helyére.
60'GÓÓÓL! Imre szöglete szállt át a hosszúra, amit Dóra fejelt vissza a bal kapufa mellé a hálóba. 0-3
58' Egy tetszetős FK-akciót fejezett be Stefkovics, jobb oldalról hat méterről lőtt a rövid sarok felé.
55' Mindkét oldalon tornáztak a kapusok: előbb Brunczvik fogta Degovics lövését, a másik oldalon Simonét Seres.
53' Imre keresztlabdájával lépett ki a védőfalból Holecska, és a kifutó Seres felett a fölső lécre emelt.
50' Egy jobb oldali bepasszolt labdát 17 méterről Tóth G. tekert laposan kapura. Az FK hálóőre szépen vetődve fogta a lövést.
47' Gulyás szerzett labdát, amit az alapvonalról gurított vissza Ördöghnek. A támadó a tizenhatostól nagy erővel lőtte meg a játékszert, de a kapus a mezőnybe öklözte azt vissza.
46' Cserél a hazai csapat: Vizi helyett Huszár lép pályára.
46' FK-középkezdéssel folytatódott a mérkőzés, előreívelt labdával egy bedobást harcoltak ki.
45'SZÜNET
42' Dervaderics fejelt kapufára egy szögletet.
41' Csere a hazaiaknál: Bukovinszkyt váltotta Bázsa.
40' Holecska keresztbe lőtt labdáját Seres vetődve ütötte el Stefkovics elől.
38' Egy rövid FK-felszabadítást követően Kiss lőtt el egy felpattanó labdát 22 méterről - fölé.
35' Sérülés miatt a kék-feketék is cserélnek: Murányi jön fel Szalai helyett.
33' Csere a hazaiaknál: Vizsnyicai jön le, Gulyás érkezik a helyére.
31'GÓÓÓL! Középről Stefkovics jó ütemben adta a védők mögé a labdát, amivel Dóra tudott kilépni ziccerhelyzetben a bal összekötő helyén. A Tizenhatosra betörve a kifutó kapus mellett a hosszúba lőtte a labdát. 0-2
24' A kezdeti helyzetek után már kevésbé forognak veszélyben a kapuk. A hazai csapat két szögletet rúgott az elmúlt helyzetben, az FK pedig két szélső elfutást hozott ki eddig akcióiból.
18' Imre labdáját Szalai lőtte jobb oldalon az oldalhálóba.
15' Egy hazai szöglet utáni kavarodásból a tizenhatosra pattant le a labda, amit Kiss átvétel nélkül egyből ellőtt. Brunczvik nagy bravúrral tolta ki a játékszert a bal fölsőből.
11'GÓÓÓL! Imre szöglete átszállt a hazai védelem és a kapus felett, és a hosszú kapufánál álló Holecska befejelte a labdát.
7' A másik oldalon Degovics beadását szedte fel Brunczvik kapus Vizi elől.
6' Imre labdájával iramodott meg a jobb összekötő helyéről Szalai, akinek az alapvonalról lövésre vagy beadásra szánt labdája fölé szállt.
4' Középről Csuka ugratta ki Dórát, aki futtából, 16 méterről ellőtte a labdát - egy méterrel fölé.
3' Egy szögletet legyezhetünk fel mindkét csapat oldalán az első percekben, melyből az FK-é volt a veszélyesebb, a hazai védelem végül itt is felszabadított.
1' A Tanárképző hozta játékba a labdát. A hazai gárda fehér fölsőben és sportszárban, valamint zöld nadrágban játszik. Az FK kék-fekete csíkos mezben, fekete nadrágban és sportszárban lépett a pályára.
Nagyszerű tavaszi rajtjának, két győzelmének köszönhetően a negyedik helyre lépett föl az FK 1899 Szeged együttese. A kék-feketéknek 38 pontjuk van, s csupán a 49 pontos listavezető Székkutas, valamint az egyaránt 45 ponttal rendelkező Bordány és Üllés előzi meg őket. Hüvös Gábor tanítványainak bizony (v)érmes reményei lehetnek, ugyanakkor nem nagyon botolhatnak. Ami a helyi riválist illeti, az USC eddig egy döntetlenre és egy vereségre volt képes idén, s 17 pontja jelenleg a tizenharmadik pozícióhoz elegendő. Miskolczi József mester csapata szeretne előrébb lépni, maga mögött hagyná a veszélyzónát, így aztán a Tanárképzőnek is szüksége van a diadalra, a diadalokra. Parázs kis villanyfényes csata várható a Felső Tisza parton!

Emlékeztetőül az őszi mérkőzésükön:

A megyei II. osztály 3. fordulójában: FK 1899 Szeged – USC Tanárképző Szeged 2-1 (1-0). Szeged, Felső Tisza parti stadion műfüves pálya, 200 néző, vezette: Madácsi. FK 1899 Szeged: Meszes T. – Meszes Cs., Gonda, Dervaderics, Dóra (Bakó), Nagy (Fodor), Lednitzky (Havas), Sümeghy, Kurucsai (Holecska), Turján, Herczeg (Kálmán). Vezetőedző Hüvös Gábor. USC Tanárképző: Bánki – Seres, Török, Terjéki, Vizsnyiczai, Vizi (Türk), Kószó (Paksi), Kárász, Gyüre, Tóth (Börcsök), Szőke. Vezetőedző: Miskolczi József. Gólszerzők: Nagy (5'), Dervaderics (65'), ill. Kószó (49') Sárga lap: Dóra, Turján

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.