Sport

Labdarúgás: érkezők és távozók a megye második vonalában

Labdarúgás: érkezők és távozók a megye második vonalában

2012. március 9., péntek
Labdarúgás: érkezők és távozók a megye második vonalában

A téli átigazolási időszak a megye második vonalának csapatait sem hagyta érintetlenül. A kiesés elől menekülő Szatymazhoz 12 játékos érkezett, de az élmezőny felé zárkózó FK 1899 Szeged csapatához is érkeztek szép számmal, főleg fiatal játékosok.

Nemrég a megye élvonalának

„téli vándorlásait” vettük górcső alá

, most a hétvégi tavaszi rajt előtt a labdarúgó Csongrád megyei második osztály csapatait is felkerestük, hogy a vezetőedzők mondják el, miként változott csapataik kerete, és mit várnak a hátralévő fordulktól.

1. Székkutas TC 46 ponttal

Érkezett:

Katona Zsolt, Pap Zoltán (Mindszent), Puhala Balázs (Orosháza), Orgovány Szilárd (Hódmezővásárhely).

Távozott:

Tóth József (Hódmezővásárhely), Györgyi Tamás (Orosháza). Nagy István:

"Természetesen a feljutás a cél, ezt el is tudjuk érni, de szeretnénk bajnokok is lenni, hiszen az első két helyezett felkerül a megye élvonalába. Kapusposztra, középpályára és csatárposztra igazoltunk, épp egy rangadóval kezdünk a Bordány ellen, ha nyerünk, akkor a feljutás kérdése már eldőlt."

2. Üllés LC 42 ponttal

Érkezett:

Temesvári Norbert (Újszentiván), Gyuris Zsolt (Szatymaz), Mikus Károly (Szatymaz), Fejes Balázs (SZVSE).

Távozott:

Czakó Balázs (Zákányszék), Czékus József (Pusztamérges), Bozsity Borisz (Zákányszék), Cseh Tibor (Szatymaz). Polgár Attila:

"Elkezdtünk egy munkát nyáron, ami jó irányban halad, a csapategység, hangulat fantasztikus, jók a körülmények. Az első hét hely valamelyikének elérése volt a célunk a rajtnál, amin annyit módosítunk, hogy dobogóra lépnénk, s akár vállaljuk a megye első osztályt is. Folytatódik a fiatalok beépítése, hét ifista van a keretben."

3. Bordány SK 39 ponttal

Érkezett:

Mihálffy László (Zsombóról kölcsönből vissza), Szabó Zsolt (újrakezdte)

Távozott:

Stefkovics Márk (FK 1899 Szeged) Bozó Csaba:

"Az első öt hely valamelyikének az elérése volt a célunk, ezen az úton haladunk. Bár a körülöttünk lévő csapatok erősítettek, azt gondolom, hogy a dobogós helyezés elérhető."

4. Makó FC II. 34 ponttal

Érkezett:

Halász László (Kiszomborról kölcsönből vissza), Moszbacher Gergely (Babarc) Frank Ádám (újrakezdte).

Távozott:

– Bárány Mihály:

"Szeretnénk a dobogót megcélozni. A felkészülés a körülményekhez képest jól sikerült, egyedül a nagy havazás időszakában kellett egy hetet kihagyni, de minden edzőmeccsünket sikerült lejátszanunk, készek vagyunk a küzdelemre."

5. Szőregi RSE 33 ponttal

Érkezett:

Markó Tibor (Tápé), Fehér Emil (Ada), Szabó Levente (Kalocsa), Klubcsák Tibor (Cegléd).

Távozott:

Tóth Attila és Tóth József (Csanytelek), Mityó Gergő és Varga Zoltán (Tiszasziget), Kassza Roland (Meggyesbodzás). Tóth Tamás:

"Három idősebb játékos mellett csak fiatal futballistáink vannak, szeretnénk dobogón végezni, célunk a feljutás. Hét hetes felkészülésen vagyunk túl, Makón voltunk edzőtáborban is, emellett hat edzőmeccset játszottunk, komoly munkát végeztünk a télen. Jó erőben vagyunk, felkészültünk a bajnokságra."

6. FK 1899 Szeged 32 ponttal

Érkezett:

Ács Péter (SZEOL SC), Bazsik Tamás (Tápé), Csuka Tamás (SZEOL SC), Hegyvári Szabolcs (Komló SC), Hodák Attila (Fortuna SC), Klippel Ádám (SZEOL SC), Simon Mátyás (RUM KSC), Szalai Norbert (SZEOL SC), Stefkovics Márk (Bordány).

Távozott:

– Hüvös Gábor:

"Csöndes építkezésbe kezdtünk, az őszi szezonhoz hasonló vagy annál egy picit jobb teljesítményt szeretnénk elérni. A rég áhított fiatalításba belekezdtünk, különösebb célt nem fogalmaztam meg a csapat felé, de a jelenlegi pozíciónál lejjebb nem szeretnénk kerülni. Bő a keret, komoly. De egészséges rivalizálás alakulhat ki a csapaton belül."

7. Szentesi Kinizsi TE 30 ponttal

Érkezett:

Tóth Roland (Fábiánsebestyén), Széll Norbert (Mindszent).

Távozott:

Bagi Endre (Anglia). Bozóky Zoltán:

"Szeretnénk jobban felzárkózni az élmezőnyhöz, ehhez minden adott, hiszen a csapategységünk megmaradt, tudjuk játszani tavasszal is a játékunkat."

8. Zsombó SE 28 ponttal

Érkezett:

Juhász Tamás (Kiskundorozsma U19), Makra Zoltán, Székely András (Tápé), Palotás Zsolt (újrakezdte).

Távozott:

Mihálffy László (Bordány), Molnár Zoltán, Kovács Frigyes (mindkettő Szatymaz), Szegedi Gergő. Daru Sándor:

"A tél megnehezítette a felkészülésünket, de az igazolásokkal úgy gondolom, hogy erősödtünk, a célunk a hatodik hely."

9. Tömörkény KSE 26 ponttal

Érkezett:

Pozsár Ádám (Pálmonostora)

Távozott:

– Korom Tibor:

"Szeretnénk, ha a csapat tovább fejlődne. 21 év az átlagéletkor, így évről évre tapasztalható a csiszolódó játék, a középmezőnyben szeretnénk maradni, tartani a helyünket."

10. Sándorfalva SK II. 26 ponttal

Érkezett:

Nagy Dávid és Kakuszi Ádám (Szatymaz)

Távozott:

– Dékány János:

"A középmezőny elején lenne kívánatos végezni, reméljük, jobban sikerült a tavaszunk, mint az ősz, de újoncként az alapelvárás azért még mindig a biztos bennmaradás."

11. Földeák TC 18 ponttal

Érkezett:

Becsei Sebastian (Kiszombor)

Távozott:

Molnár Zsolt (HFC) Tóth Imre:

"Hasonló szereplést várunk, mint az őszi szezonban. Jobb a sorsolásunk, mint induláskor, sajnos a felkészülésünk nem sikerült túl fényesen, a havazás miatt csak az utolsó héten tudtunk nagypályán edzeni."

12. Csanytelek SC 18 ponttal

Érkezett:

Tóth Attila és Tóth József (Szőreg), Nagy Péter (Pálmonostor).

Távozott:

– Fehér László:

"Nehéz a sorsolásunk, az első hét meccsből ötöt játszunk idegenben, a tizedik hely környékét sikerként tudnám elkönyvelni."

13. USC Tanárképző Szeged 16 ponttal

Érkezett:

Samu Zoltán (Újszentiván), Tóth Gergő (Szatymaz), Huszár Dávid, Kiss Gergő (Szank), Jánk Tamás (újrakezdte), Hódi Csaba (újrakezdte), Ördögh Máté (Sarkadkeresztúr), Bázsa Máté (Gyöngyöshermán-Szentkirály).

Távozott:

Erdei Gergő, Kárász Dávid (mindkettő Tápé). Miskolczi József:

"Szeretném, ha biztosan bennmaradna a csapat, annál is inkább, mert kapusgondokkal küzdünk, a felkészülésünket pedig a tél nehezítette. Teljesen új csapatot építünk, ennyi új játékos idény közben még nem érkezett a klubhoz."

14. Fábiánsebestyén KSC 15 ponttal

Érkezett:

Andula Zoltán (újrakezdte), Balla Csaba (újrakezdte), Csorba János (újrakezdte), Egri Csaba (Pusztaföldvár), Jánborcsik Erik (Gádoros – kölcsönbe), Sajti Imre (Orosházi Rákóczi – kölcsönből vissza).

Távozott:

Molnár István (Csongrád), Tóth Roland (Szentesi Kinizsi).

15. Zákányszék KSK 12 ponttal

Érkezett:

Szabó Balázs és Bozsity Borisz (Üllés)

Távozott:

Fodor Máté (Domaszék), Farkas Zoltán (abbahagyta) Szabó Zsolt:

"Az erős csapatokkal szemben tisztes helytállás a cél, a verhető ellenfeleket pedig le kell gyűrni, a biztos bennmaradás akkor elérhető."

16. Újszentiván SE 12 ponttal

Érkezett:

Szalma Zoltán és Hallósi Krisztián (Tiszasziget), Holo Róbert (Szabadka), Varga Gábor (Szőreg).

Távozott:

Balla Zoltán (Szatymaz), Papp Ádám (SZVSE), Samu Zoltán (Universitas), Temesvári Norbert (Üllés). Terhes Csaba:

"Középcsapatként szeretnénk zárni a szezont, nyáron azonban tovább erősítenénk, a következő bajnokságban merészebb terveink lehetnek."

17. Szatymaz SE 6 ponttal

Érkezett:

Adelhardt László (újrakezdte), Balla Zoltán (Újszentiván), Cseh Tibor (Üllés), Kiss Balázs (Csólyospálos), Máhler Ferenc (újrakezdte), Molnár Krisztián (újrakezdte), Molnár Zoltán, Kovács Frigyes (mindkettő Zsombó), Németh László, Szekeres István (Ópusztaszer), Széchenyi Gábor (újrakezdte), Vörös László (újrakezdte).

Távozott:

Gyuris Zsolt, Mikus Károly (mindkettő Üllés), Kakuszi Ádám, Nagy Dávid (mindkettő Sándorfalva II.), Gémes Péter és Illyés Gábor (mindkettő Írország). Beregi Péter:

"A bennmaradás a cél egy jelentősen megerősített csapattal. Főként idősebb játékosokat igazoltunk, akinek a rutinja sokat segíthet a küzdelmek során, a fiatalokat pedig később szeretnénk beépíteni a gárdába."

18. Csengele KSE 5 ponttal

Érkezett:

Ádám Lajos (újrakezdte), Bencsik Attila (újrakezdte), Muhel Gábor (Kistelek), Balassi Tibor (Baks), Segesvári Arnold (Kiskunmajsa), Seres János (Szank), Putnoki János (Jászszentlászló), Erhardt Szilárd (Kiskundorozsma).

Távozott:

Kiss János (Kiskundorozsma), Molnár László, Kovács Norbert (Csanádpalota II.), Túri Béla (Pálmonostora). Kun Szabó Tibor:

"Az U19-es korosztályunk versenyeztetése miatt vállaltuk be a megye második osztályának küzdelmeit. Sajnos olyan hátrányba kerültünk, hogy nem sok realitása van a bennmaradásnak, de mi igyekszünk megtenni mindent."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.