Közélet

KMK – komoly munka könnyedén? + FOTÓK

KMK – komoly munka könnyedén? + FOTÓK

2012. március 27., kedd
KMK – komoly munka könnyedén? + FOTÓK

Film, zene, média, időskori tanulás, fogyatékkal élők és fogvatartottak képzése, eszperantó kedvcsináló, Etka-jóga, mediációs és érzékenyítő tréning – csak néhány téma és program az idei, XXI. Közművelődési Konferencia programjából.

„Bár ez az év sem könnyebb, mint az előző, hiszen továbbra sem tiszta még a felsőoktatásban a tanárképzés körül kialakult helyzet, de öröm számunkra, hogy az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Karon vannak fix pontok, melyekre lehet építeni” – mondta el megnyitóbeszédében

Galambos Gábor

, a kar dékánja, kiemelve, hogy ezek a testnevelés, ének-zene, rajz szak, az óvodapedagógus, tanító, a gyógypedagógus, szociális munkás és az andragógia képzések. A rendezvényt a hagyományoknak megfelelően most is a SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Felnőttképzési Intézetének hallgatói szervezték március 27-e és 29-e között, s az ország több felsőoktatási intézményéből érkeznek felnőttképzést és kultúraközvetítést tanulók az ország legnagyobb múltú hallgatói konferenciájára. Az intézet vezetőjét,

T. Molnár Gizellát

, aki évtizedes, áldozatos munkájával sokat tett a tanárképzésért, s sokat dolgozott a felnőttképzési intézet alapjainak lerakásában, Rigó Jázon-díjjal tüntették ki a keddi konferencia-megnyitón.

Megtudtuk, hogy idén új struktúrában szerveződött a konferencia: a Felnőttképzési Intézet szakjainak és specializációinak legizgalmasabb szakmai kérdéseit mutatják be és vitatják meg a résztvevők a három napon. Az andragógia alap- és mesterszakok, az eszperantó, a média és a rendezvényszervező specializációk, valamint a kulturális mediáció mesterszak egy-egy területét előadások, beszélgetések és interaktív programok keretében, oktatók és gyakorlati szakemberek részvételével járják körül. A konferencia megszervezése a szegedi hallgatók gyakorlati képzésének fontos eleme. A stábokba szerveződött tanulóknak a konferencia megszervezése és lebonyolítása remek lehetőség, hogy az elméleti ismereteiket a gyakorlatban is kipróbálhassák. A rendezvényen a szegedi diákok megismerkednek más egyetemeken tanuló társaikkal, a vendéghallgatók pedig Szeged pezsgő kulturális életével. A részletes programért és a legfrissebb hírekért kattintson az esemény Facebook oldalára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.