Gazdaság

Kizárólag Kragujevácon gyártják a Fiat 500 L-t

Kizárólag Kragujevácon gyártják a Fiat 500 L-t

2012. március 7., szerda
Kizárólag Kragujevácon gyártják a Fiat 500 L-t

Nebojša Ćirić gazdasági miniszter kijelentette, hogy kizárólag Szerbiában fogják gyártani az új Fiat modellnek, az öt és hétajtós Fiat 500 L-t – adja hírül a Beta hírügynökségre hivatkozva a Magyar Szó.

„A mi munkásaink és a Szerbiában levő társaságok fogják gyártani az új modellt. Nekünk az a fontos, hogy a várhatóan évi 1,1 és 1,3 milliárd eurós kivitel mintegy 80 százaléka nettó export lesz”– mondta Ćirić. A miniszter szavai szerint a kragujeváci Fiat autógyárnak, a szerb kormány és az olaszországi Fiat közös társaságának a kapacitása évente 200 ezer, de potenciálisan akár 300 ezer járművet is legyárthatnak. Az 500 L sorozatgyártása áprilisban kezdődik, a kivitel az EU országaiba már júniusban várható. Az Amerikai Egyesült Államokba történő export jövő év januárjában vagy februárjában várható. Az új modell bemutatkozása március 6-án a Genfi Nemzetközi Autószalonon lesz. A szerbiai gyárban az olaszországi Fiat cég 67, míg a szerb kormány 33 százalékos tulajdonnal rendelkezik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.