Sport

Kézilabda: büntetik a Tataival pörölő veszprémi drukkert

Kézilabda: büntetik a Tataival pörölő veszprémi drukkert

2012. március 9., péntek
Kézilabda: büntetik a Tataival pörölő veszprémi drukkert

Az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapat vezetőségének döntése alapján az a szurkoló, aki a múlt szombati rangadón összekülönbözött Tatai Péterrel, a Pick Szeged kapusával, a jövőben nem foglalhatja el bérletes helyét.

A 33-28-as veszprémi sikerrel zárult találkozó második félidejében

Tatai Péter

szerette volna megfogni a védőhálóba került labdát, azonban a kapuja mögött álló egyik hazai szurkoló nem adta neki vissza. Nézeteltérés alakult ki kettőjük között, a játékvezetők pedig kétperces büntetéssel sújtották a játékost, aki ezt szóvá tette a találkozó után. Az

MKB Veszprém honlapján közleményben jelezte

: a sportszerűség kívánalmainak is eleget téve a szurkoló a jövőben bérletes helyét nem foglalhatja el. A klub kéri szimpatizánsait, hogy a nézőtérre kipattanó labdát ne fogják meg, vagy ha igen, azt azonnal dobják vissza a játéktérre, és egyéb vonatkozásban is tartózkodjanak a játék megzavarásától. A veszprémi vezetők hangsúlyozzák: ha néző rendbontást követ el, akkor a mérkőzésről vagy mérkőzésekről kitiltható, illetve azonnal kivezethető. Az eset súlyosságától függően jegyzőkönyvet kell felvenni, s akár a rendőrségre vagy bíróságra is kerülhet az ügy. Ennek következtében a szurkolót pénzbüntetéssel sújthatják, vagy egyéb büntetésben is részesíthetik, végletes esetben akár szabadságvesztésre is ítélhetik. A klub emlékeztetett rá, hogy az a drukker, aki ősszel söröspoharat dobott a játéktérre, a bíróságtól jelentős pénzbüntetést kapott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.