Sport

Kézilabda: A HLKC nyerte a megyei női rangadót

Kézilabda: A HLKC nyerte a megyei női rangadót

2012. március 12., hétfő
Kézilabda: A HLKC nyerte a megyei női rangadót

Vasárnap délután az algyői sportcsarnok adott otthont a női kézilabda bajnokság rangadójának, amelyen a Hódmezővásárhelyi NKC legyőzte a Sándorfalva SK együttesét, így a vásárhelyiek felzárkóztak az éllovashoz az NB II-be jutást jelentő bajnoki címért folytatott küzdelemben.

A két csapat már jól ismerte egymást, hiszen ez már a harmadik találkozójuk volt ebben a bajnokságban. A mérleg egy-egyre állt, és a mérkőzés tétje az volt, hogy egy újabb sándorfalvi sikerrel a "hazaiak" növelhetik előnyüket, illetve vendég győzelem esetén a fiatal vásárhelyi csapat felzárkózhatott egy pontra a tabella listavezetőjéhez. Az őszi szezon végén a Sándorfalva 16 ponttal állt az élen, míg a HLKC mögötte 13-mal, majd a tavaszi nyitófordulóban mindkét gárda győzelmet jegyezhetett a szegedi Seni Girl SE ellen, így a pontállás 18-15-re módosult. Az előzetes várakozásoknak megfelelően hatalmas küzdelmet hozott a mérkőzés. A vásárhelyiek

Kovács Mónika

által vezérelt védekezése az első perctől kőkeményen állította meg a sándorfalviak támadásait, jól működött a hatos fal és az abból történő zavaró kilépések is hatásosnak bizonyultak. A jó védekezés azonban a kezdetekben nem párosult eredményes támadó játékkal, indokolatlan kapkodás és gyenge helyzetkihasználás jellemezte a vásárhelyiek támadásait. A folytatásban némileg javult a HLKC helyzetkihasználása, ami a szünetre négy gólos előnyt eredményezett. A második félidő elején remekül kapaszkodott a Sándorfalva, és az ötgólos hátrányból hármat sikerült is lefaragniuk. A vásárhelyiek azonban jobban bírták a hajrát és visszaállítva a félidei négygólos különbséget, megérdemelten nyertek. Győzelmükkel egy pontra felzárkóztak a sándorfalviakra. A következő fordulóban vásárhelyi derbire kerül sor, hiszen március 14-én (szerdán) 16.30-kor Hódmezővásárhelyi LKC - Hódmezővásárhelyi KE mérkőzést játszanak a Hódtói Sportcsarnokban.

Megyei női kézilabda bajnokság 12. forduló:

Sándorfalva SK - Hódmezővásárhelyi LKC 15-19 (6-10)

HLKC:

Tóth O. - Olasz 2, Szabó 1, Forrai 4, Tószegi 4, Vass 2, Sajtos 4.

Csere:

Molnár (kapus), Kovács, Hegyi 2, Krumesz, Blaskovics, Fehér, Fürcht.

Edző:

Sipter Lajosné. Áncsán István, a HLKC elnöke:

"Mindent egybevetve győzelmünk egy percig sem forgott veszélyben, így megérdemelten zsebeltük be a két pontot és zárkóztunk fel a bajnoki tabellán. A csapat küzdőszelleme, győzni akarása és megalkuvást nem tűrő játéka hatalmas dícséretet érdemel, amennyiben helyzetkihasználásunk is feljavul, igencsak szép tavasz elé nézhetünk."

Sipter Lajosné:

"Maximálisan elégedett vagyok a lányok mai teljesítményével még akkor is, hogy a helyzetkihasználásunk nem volt tökéletes. Védekezésben extra teljesítményt nyújtottunk és amennyiben a ziccereinket magabiztosabban értékesítjük, győzelmünk még simább és egyértelműebb lehetett volna."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.