Sport

Kézilabda: a Fradi ellen zárja az alapszakaszt a Pick

Kézilabda: a Fradi ellen zárja az alapszakaszt a Pick

2012. március 23., péntek
Kézilabda: a Fradi ellen zárja az alapszakaszt a Pick

Szombat este 18 órától játssza utolsó alapszakaszbeli mérkőzését a Pick Szeged a férfi kézilabda NB I-ben. Skaliczki László legénysége az FTC-PLER csapatát látja vendégül Újszegeden.

Tavaly még komoly rangadónak számított a két csapat összecsapása, különösen, hogy a kupaküzdelmekből épp a zöld-fehérek ütötték ki a Tisza-partiakat. A szezon végére azonban anyagi gondok miatt gyakorlatilag szétesett a Fradi, szétszéledt a játékosállomány nagy része, a klub pedig a PLER-rel kényszerült fúzióra. Az őszi találkozón már érződött a különbség, a Montpellier elleni - végül győztes - hazai BL-derbire készülő csúcsformában lévő Pick magabiztos játékkal, hat góllal verte idegenben

Zsiga Gyula

alakulatát. A tabella középső szekciójában elhelyezkedő Fradi általában kikapott az előtte állóktól, nagy csatában meg tudta verni az újonc Gyöngyöst és a szezon elején a Balatonfüredet, de inkább kínos vereségeik emlékezetesebbek az Orosházától, a Mezőkövesdtől és a Pécstől, mely csapatok mind a népligetiek mögött foglalnak helyet. Nem várhat más szombaton sem, a papírforma szerint egyértelműen a Pick Szegedé kell legyen a két pont hazai pályán.

Online

A Pick Szeged utolsó alapszakasz mérkőzéséről sem maradnak le Olvasóink, ha velünk tartanak! Szombaton 18 órától folyamatosan frissülő, szöveges online közvetítés formájában jelentkezünk a mérkőzésről. Szurkoljanak velünk a Skaliczki-gárda sikeréért!

"

Törő Szabin

kívül mindenki egészséges és harcra kész" - közölte portálunkkal Buday Dániel, a Pick irányítója. "Nyugodtan készülünk, az utóbbi időszakban komoly tétmérkőzésünk nem volt - persze ennek is megvannak a maga előnyei és hátrányai. Az a fontos, hogy ezt a meccset lejátsszuk, azután a válogatottak a nemzeti csapatban készülnek, az itthon maradók pedig a csapattal folytatják a munkát, reméljük mindenki sérülés mentesen vészeli át ezt az időszakot. Fél szemmel már április közepére figyelünk, a kupa négyes döntőjére, igyekszünk a final fourra kihegyezni a csúcsformát" - tette hozzá a tavaly még épp a Fradit erősítő szegedi kézilabdázó, akin azonban nincs teher ezzel kapcsolatban. "Már csak pár tavalyi játékostársam játszik a zöld-fehéreknél, a legtöbben elkerültünk a klubtól a szezon végén. Szombat este pedig, ha minden rendben lesz, akkor egy közönségszórakoztató, gyors mérkőzést láthatnak majd a kilátogató szurkolók." A Pick Szeged utolsó, Ferencváros elleni bajnoki alapszakasz-mérkőzése szombaton 18 órakor kezdődik az újszegedi sportcsarnokban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.