Közélet

Jobbik: Botka László egy labanc + FOTÓK

Jobbik: Botka László egy labanc + FOTÓK

2012. március 19., hétfő
Jobbik: Botka László egy labanc + FOTÓK

A Jobbik szegedi vezetése Botka László március 15-i beszédére reflektálva mondta azt a polgármesterről, hogy ezzel a hozzáállással 1848-ban a Habsburg-birodalom kiszolgálója, az elnyomók királyi biztosa lehetett volna: egy labanc.

„Az MSZP-től megszokott, hogy mindig is a magyarság értékei, érdekei ellen lépjen fel, ez megmutatkozott konkrét tettekben is, mikor Botka László a határon túliak kettős állampolgársága ellen kampányolt, vagy mikor Solymos László

megalázta

az eskütételre váró határon túliakat, később pedig

megkoszorúzta

a román hős katonák emlékművét” – mondta el

Rácz Tibor

, a párt szegedi alelnöke sajtótájékoztatóján hozzátéve, hogy

Botka László

és pártja első helyen kezeli Brüsszel és az EU érdekeit, miközben az MSZP-n és a kormányon kívül már mindenki tisztában van vele, hogy a csatlakozás nem hozta meg a hozzá fűzött reményeket, sőt Magyarország minden tekintetben elvesztette szuverenitását. „Katonáink idegen földön, idegen érdekekért harcolnak, a pénzügyi függetlenségünk szertefoszlott” – tette hozzá, kiemelve, hogy az írek múlt évi 10 és a spanyolok 8 százalékos államháztartási hiánya mellett az országunkat büntetik a 3 százalékos hiány esetleges átlépéséért.

„Botka beszédében azt mondta, hogy az EU a szabadság és a demokrácia szinonimája, de az miért szabadság, hogy egy ország parlamentjének a törvényeit megváltoztatják, és másodrendű polgárokként kezelik a magyart, miközben gyarmatosítják a magyar gazdaságot?” – tette fel a kérdést Rácz. „Ha most ezt a gondolkodást átvezethetnénk 1848-ba, akkor Botka László a Habsburg-birodalom feltétlen támogatója lenne, az elnyomó, idegen hatalom megbízott magyar biztosa, egy labanc” – fogalmazott az alelnök, hozzátéve, hogy a Jobbik továbbra is kívánatosnak tartaná egy parlamenti bizottság felállítását, mely felülvizsgálná az EU-tagságunkat. Tóth Péter a szegedi jobbik elnöke pedig arról ejtett néhány szót, hogy nem véletlen, hogy a március 15-én Szegedről induló buszukat átvizsgálta a rendőrség, ennek eshetett áldozatul a másik, fideszes rendezvényre utazó Tisza-parti delegáció is. „Nem folytatható az a politika, amit Boka László művel, hogy csak Brüsszel iránymutatása mentén történjenek fejlesztések, ha arra van pénz kerékpárutat kell építeni, ha homlokzat-felújításra akkor azt, ha villamosra van pénz, akkor pedig azt. Közben pedig az elmúlt nyolc évben egyetlen beruházás sem volt képes jelentős, hosszú távú munkahelyeket létrehozni” – hangsúlyozta az elnök.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.