Kultúra

Jekl-borok a Nyíl utcában

Jekl-borok a Nyíl utcában

2012. március 20., kedd
Jekl-borok a Nyíl utcában

A Napsugaras Boresten ezúttal Jekl Béla borász lesz a vendég Villányból. Az Alsóvárosi Tájházban csütörtökön minden érdeklődő találkozhat a pino noir és kadarka mesterével.

Jekl Béla

öreg pincéje Villány legértékesebb dűlője, az Ördögárok fölé magasodik. Jekl az olaszrizlingtől a nagy cabernet-kig kiválóan komponál minden hangszerre, de fő művei a burgundi pinot noirból és kadarkából készülnek. A kadarka elmélyült kísérletek során formálódott Jekl pincéjében: többféle ászokhordóban, és több, különböző módon kiégetett kishordóban érlelte, hogy minél többet tudjon meg a viselkedéséről. Immáron nem először jegyzik nevét ősi fajtánk hires versenyén. Az idén is dobogós lett

2009-es kadarkájával

. A villányi klíma inkább a portugiesernek és a bordeaux-i fajtáknak kedvez, ő mégis sikerrel járja a saját útját. A Jekl csúcsborok közül a Duett és a Fekete-hegy cuvée-kben bontakozik ki igazán a mesterember sokoldalú felkészültsége. Borai: olaszrizling, kadarka, portugieser, blauburger, pinot noir, cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot. Érdeklődni, jelentkezni Szabó Magdolnánál: szabomagdoln@gmail.com, 30/2945222; vagy Kulik Melindánál: szegedalsovarosi.tajhaz@gmail.com, 30/5012822 lehet. Az est március 22-én 17 órakor kezdődik, a borok mellé borvacsorát szolgálnak fel a szervezők. A belépő 2000 forint.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.